https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

Več prometnih nesreč zaradi vožnje pod vplivom alkohola

03.03.2020 ob 11:50  

Minuli petek, malo pred 18. uro je voznik osebnega avtomobila na cesti iz smeri M. Sobote v smeri naselja Vaneča zaradi napačne smeri vožnje zapeljal najprej na levo bankino in zatem nazaj na desno smerno vozišče in nato zapeljal z vozišča, kjer se je vozilo večkrat prevrnilo.


Voznik je utrpel lahke telesne poškodbe. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal 1,15 mg/l alkohola. Zoper voznika bo podan obdolžilni predlog.

Istega dne, malo pred 21. uro je v Gornji Radgoni voznik osebnega avtomobila zaradi nepravilne strani vožnje v križišču trčil v voznika osebnega avtomobila. Po trčenju se je povzročitelj s kraja prometne nesreče odpeljal in bil naknadno izsleden. Preizkus alkoholiziranosti je pri povzročitelju pokazal 0,99 mg/l alkohola. Zoper voznika bo podana kazenska ovadba zaradi suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu.

Minulo nedeljo, malo po 23. pa je izven naselja Vaneča v smeri naselja Dankovci prišlo do prometne nesreče, ki jo je povzročil voznik osebnega avtomobila zaradi nepravilne strani vožnje. Vozilo je obstalo v jarku. Preizkus alkoholiziranosti je pri vozniku pokazal 1,04 mg/l alkohola. Zoper voznika je bilo odrejeno pridržanje in bo podan obdolžilni predlog.

"Vozite le trezni!", opozarjajo policisti. Če pa ste uživali alkohol, naj vozi kdo, ki alkoholnih pijač ni užival, ali pa uporabite javna prevozna sredstva. Nevarno ali nezanesljivo vožnjo lahko policistom vsakdo prijavi na interventno številko 113 ali anonimni telefon 080 1200 in v prijavi sporoči čim več podatkov o vozilu, registrsko oznako, kraj in smer vožnje ter na kratko opiše ravnanja, ki povzročajo nevarnost, so sporočili iz Policijske uprave Murska Sobota.

*Fotografije so simbolične

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.