https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ODBOJKA

FOTO: Ljutomerčanke z novim trenerjem do prve zmage

Ljutomer, 7.3.2020  

V petek je v Ljutomeru potekala tekma 4. kroga lige za obstanek v 1.B DOL, med domačimi odbojkaricami in ŽOK Triglav Kranj. Na ljutomerski klopi je debitiral Bojan Novak, ki je kot trener nasledil Andreja Tota in Ljutomerčanke popeljal do prve zmage v Play-outu.


ŽOK Ljutomer 3:2 ŽOK Triglav Kranj
(25:21, 14:25, 25:13, 15:25, 15:12)

Začetni udarec na tekmi so izvedle domačinke, ki so po zaslugi Sare Sakovič povedle z 2:0 ter nato po uspešnem bloku še z 3:0. Kasneje pa po asu na servisu Barbare Petek, še z 6:1. Kranjčanke so odgovorile z dvema zaporednima točkama ter znižale na 6:3. V nadaljevanju smo gledali enakopravno igro obeh ekip, ki sta dosegali točko za točko, ko je domači trener pri rezultatu 8:7 vzel prvi odmor, ki je bil ob pravem času saj so domačinke zatem povedle z 13:9 ter po uspešnem napadu Sare Kuntjak z 15:10 in nato po napaki gostij na servisu še z 16:11. Odmor, ki ga je zahteval trener Kralj, nekako ni koristil gostjam saj so Ljutomerčanke še naprej držale razliko nekaj točk ter po napadu in asu Adele Pintarič povedle z 21:14. Kranjčanke so odgovorile s štirimi zaporednimi točkami ter rezultat znižale na 21:18. Po odmoru, ki ga je zahteval trener Bojan Novak, so Ljutomerčanke dosegle nove točke ter po zaslugi Sare Kutnjak povedle z 24:19. Gostje se seveda niso predale ter rezultat znižale na 24:21. To pa ni bilo dovolj saj so končno točko dosegle domačinke ter set dobile z rezultatom 25:21. 

V drugem setu so Ljutomerčanke na začetku zaigrale borbeno ter set povedle z dvema točkama naskoka. To pa so gostje izničile ter po napadu Mohorič Katjuše povedle z 3:4 in nato po napaki domačink na servisu še z 4:5 in takoj zatem po asu na servisu ter napaki domačink, še z 5:8. Po odmoru domačega trenerja so Ljutomerčanke dosegle tri zaporedne točke ter izenačile na 8:8. Po enakovredni igri obeh ekip do rezultata 11:11, so se Kranjčanke odlepile ter povedle kar z 11:18. Taka razlika ter nekaj srečno dobljenih točk gostij, je bilo dovolj da so le-te set zanesljivo dobile z visoko razliko 14:25.

V tretjem setu smo na začetku gledali dobro igro domačink, ki so po zaslugi dobrih servisov Barbare Petek, povedle z 7:2. Po odmoru, ki ga je zahteval gostujoči trener, se rezultat ni bistveno spremenil, saj so domačinke še naprej odlično servirale ter uspešno zaključevale napade ter po asu Sare Sakovič povedle z 13:5. Do konca tretjega seta smo gledali zelo borbeno igro domačink, ki jim Kranjčanke nekako niso mogle parirati. Kljub temu, da se je pri domačinkah pojavilo kar nekaj napak v igri, so le-te držale varno razliko ter na koncu set na krilih organizatorice igre, Ane Prapotnik-Flisar in Sare Sakovič, zasluženo dobile z rezultatom 25: 13.

V četrtem setu je bila igra na obeh straneh dokaj raztrgana in nepovezana. Več napak je bilo na domači strani zaradi česar so gostje po asu Mohorič Katjuše povedle z 3:6 ter nato po nekaj napakah domačink, ki so v tem delu zaigrale dokaj neorganizirano, še z 5:11. Krajnčankam je uspevalo vse kar se je odražalo na njihovem visokem vodstvu, ko so povedle kar z 5:15. Ljutomerčanke se kljub visokemu zaostanku niso predale, strnile svoje vrste ter rezultat znižale na 11:16. Po doseženih točkah na obeh straneh pa so gostjepovedle z 14:20. Ta razlika pa je zadostovala za zmago slednjih z rezultatom 15:25.

V odločilnem petem setu je bila igra izenačena. Obe ekipi sta v igro vložile zadnje napore ter se borile po svojih najboljših močeh. Temu primerno je bil tudi rezultat izenačen pri 7:7. Po menjavi strani so Kranjčanke povedle z 8:9, kmalu zatem pa domačinke po asu Sare Kutnjak z 10:9. V izjemno dramatični končnici so bile boljše in tudi srečnejše domačinke, ki so set dobile z rezultatom 15:12.

Bojan Novak, trener ŽOK Ljutomer: "Z igro ekipe ter pristopom sem zelo zadovoljen. Na trenutke smo prikazali dokaj dobro igro za kar lahko vsem igralkam čestitam. Ko bomo še nekak našli način kako se pravilno odzvati v igri, ko točkovno zaostajamo, bomo lahko dosegli še bolje rezultate. Z današnjo igro pa še enkrat pohvala vsem puncam. Čestitke pa tudi zelo dobri ekipi iz Kranja, ki igra res dobro odbojko."

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.