https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

OSTALI ŠPORTI

Peter Prevc zmagovalec v Lillehammerju

9.3.2020  

Peter Prevc zmagovalec tekme smučarjev skakalcev v Lillehammerju na Norveškem in si tako priboril 23. zmago v karieri.

Smučarji skakalci so se v norveškem Lillehammerju merili na tekmi svetovnega pokala. Peter Prevc, ki je pristal pri 132 in 125,5 metra, je po prvi seriji zasedel četrto mesto, v finalni seriji pa je še izboljšal svojo uvrstitev in se veselil zmage.

Nemec Markus Eisenbichler (138/120,5 m) je osvojil drugo mesto. Tretji je bil Nemec Stephan Lehye (130/133 m). 

Foto: FB Peter Prevc

Med ostalimi Slovenci, ki so nastopili, je Anže Lanišek pristal na 11. mestu, Žiga Jelar na 20. in Timi Zajc na 22. mestu. Domen Prevc je obtičal v prvi seriji in to na 50. mestu.

69 posamičnih ter deset ekipnih zmag v svetovnem pokalu

Po današnjem slavju Petra Prevca, so slovenski smučarski skakalci osvojili 69 posamičnih ter deset ekipnih zmag v svetovnem pokalu, pri prav vseh moštvenih pa je sodeloval Peter Prevc, ki je s 23 posamičnimi zmagami najboljši Slovenec. 

Jutri, 10. marca, je ob 17. uri predvidena posamična tekma na olimpijski skakalnici. Kvalifikacije bodo poskušali izpeljati neposredno pred tekmo ob 15.45.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      09.03.2020 ob 19:40 gost

      ČUDNI KRITERIJI. POGLEJTE DALJAVE. PA ČUDNE SODNIŠKE OCENE, VEČKRAT DOBESEDNO KOMU PODARIJO ZMAGO. ZATO JE ATLETIKA KRALJICA ŠPORTOV. URA, CENTIMETRI, METRI, KILOMETRI. SODNIKI NITI SLUČAJNO NE MOREJO ODLOČATI O ZMAGI POSAMEZNIKOV. tO V SKOKIH IN POLETIH - VETER, OCENE SODNIKOV - JE ŽE MALO BUTASTO IN NEVEREDOSTOJNO.

      8 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      09.03.2020 ob 20:58 BK gost

      pa se gledo lelek eden ...vetrovne razmere zadnjih 6 je bila brutalna ! pa ka se koje kurac v vse vtikaš .v enon športe ne privoščeš nan nika,proklete mađar stare zabite !!!

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        10.03.2020 ob 7:12 gost

        Kolikokrat so sodniki z ocen ami Kraftu podarili zmago?? Pa poglej kje stojijo merilci vetra, kje pa letijo skakalci. Ne piši o stvareh, o katerih nimaš pojma. Kolikokrat pa Peter zajebe naše za boljšo uvrstitev?? Velikokrat!! To zmago so mu dali sodniki. Amen.

        2 3 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      10.03.2020 ob 2:36 Magyar Bacsi gost

      Kaj so naši že tu?????

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.