https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

Poslovil se je slovenski gledališki in filmski igralec

18.03.2020 ob 19:00  

V 55. letu starosti je umrl igralec Peter Musevski, ki velja za enega najbolj cenjenih slovenskih filmskih igralcev.


Musevski je bil rojen leta 1965 v Ljubljani. Diplomiral je iz dramske igre na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo v Ljubljani. Od leta 1995 do leta 2003, ko je dobil angažma v kranjskem gledališču, je bil zaposlen v Primorskem dramskem gledališču, kjer se je uveljavil kot izrazito karakterni igralec. 

"Je eden od najbolj cenjenih in nagrajevanih slovenskih filmskih igralcev," piše v njegovem opisu na spletni strani kranjskega gledališča. Zaigral je v številnih filmih, med drugim v filmih Damjana Kozoleta Rezervni deli in Delo osvobaja, nazadnje pa letos v koprodukcijskem filmu Vinka Möderndorferja Zastoj.

Igral je tudi v priljubljeni slovenski TV nanizanki TV dober dan.

Foto: pgk.si

Leta 2001 je v prvem celovečercu Jana Cvitkoviča Kruh in mleko, ki je bil med drugim slovenski kandidat za tujejezičnega oskarja, v Benetkah pa je prejel zlatega leva prihodnosti, upodobil protagonista filma Ivana.

Za umetniške presežke v vlogah zadnjih let je prejel nagrado Prešernovega sklada za leto 2009.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      19.03.2020 ob 14:50 čondraš gost

      Legenda, počivaj v miru, zares odličen igralec.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.