https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Zabeležili 37 popotresnih sunkov, 18 ljudi huje poškodovanih

23.03.2020 ob 12:00  

V nedeljskem potresu, ki je Zagreb prizadel z magnitudo 5,5, je bilo 27 poškodovanih, med njimi 18 huje, 12 so jih oskrbeli v bolnišnicah. Danes do 3. ure so zabeležili še 37 šibkejših popotresnih sunkov, med katerimi jih je bilo nekaj z magnitudo med 3 in 5. 


V razrušenem domu sredi Zagreba je bilo hudo poškodovano 15-letno dekle. Njeno stanje je še vedno kritično. V enem zagrebških študentskih domov so namestili 59 oseb, ki se niso mogle vrniti v svoja uničena stanovanja.

Potres je veliko gmotno škodo povzročil v središču mesta, v katerem je večina poslopij starejša od 100 let. Poškodovanih je najmanj 250 stanovanjskih in kulturnih objektov, strokovnjaki pa še vedno pregledujejo poslopja.

Prejšnjo noč so bile okrepljene tudi policijske patrulje v središču mesta. Incidentov niso zabeležili, je danes dejal hrvaški notranji minister Davor Božinović.

Bad Blue Boys priskočili na pomoč

"Za odpravljanje posledic potresa bodo danes angažirali dodatnih 300 hrvaških vojakov, ki bodo pomagali pristojnim mestnim službam. V nedeljo so pri odstranjevanju ruševin pomagali številni prostovoljci, med njimi več sto pripadnikov navijaške skupine nogometnega kluba Dinamo, Bad Blue Boys," poroča STA.

V Zagrebu naj bi danes, mestne oblasti razglasile stanje naravne nesreče.

Vir fotografij: Reuters

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.