https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Koprsko podjetje odstopilo od pogodbe za nakup nekdanje Nafte Petrochem

30.04.2020 ob 15:30  

Technobell iz Kopra, ki je sklenil pogodbo za nakup lendavske petrokemične tovarne nekdanje Nafte Petrochem v višini treh milijonov evrov, plačal pa je tudi predujem v višini 150.000 evrov, je od pogodbe odstopil. Razlogi naj bi bili poslovni. 

V Lendavi razočarani, ker so verjeli v oživitev dejavnosti.

Stečajni upravitelj Nafte Petrochem Silvo Zorec je za STA povedal, da ima le napoved, da Technobell ne namerava izpolniti pogodbe, zakaj, pa mu niso pojasnili. Zorec obžaluje, da se je to zgodilo, za nadaljnje ukrepe še ni odločil, a če bo pri tem ostalo, bo moral v nov krog prodaje.

Lendavskega župana Janeza Magyarja je o odstopu obvestil Zorec. "Presenetilo me je, vse je potekalo normalno, vse je kazalo, da imamo resnega kupca, iskali so tudi že kader med nekdanjimi zaposlenimi, navsezadnje so v Lendavi ustanovili hčerinsko podjetje Technobell, proizvodnja kemikalij Lendava," za STA pove Magyar in dodaja, da se je tudi sam zelo trudil, da bi ta del prevzelo domače strateško podjetje, da tovarne ne bi razrezali in odnesli, ampak bi imeli ljudje v njej zaposlitev. "A zdaj se iz Kopra ne oglašajo več," še pravi.

Foto: arhiv Pomurec.com

Koprsko podjetje, ki se med drugim ukvarja s projektiranjem petrokemičnih procesov in poliestrskih tehnologij, odstopa ne komentira.

"Zorec je pogodbo s potencialnim kupcem podpisal 23. decembra, sodišče je sklep o prodaji izdalo 29. februarja.

Kompleks, ki je najpomembnejši del premoženja Nafte Petrochem, je bil po besedah Zorca ocenjen na okoli 7,5 milijona evrov. Gre za zemljišča, tovarniške objekte ter infrastrukturo in rezervoarje v poslovni coni Nafte Lendava. Na njem so bili obrati formalina, sintetičnih mas in fenolnih smol, podporne enote s spremljevalnimi dejavnostmi, k premoženju pa spada tudi 51-odstotni delež v odvisni družbi Industrijske storitve," poroča STA.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.05.2020 ob 10:18 gost

      Korona virus je vzel ta projekt,.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      01.05.2020 ob 22:38 Vodja izmene gost

      Stara tehnologija,posebej pa še metanol.Stečajni pa o tem pojma nima ,Magyar pa misli ,daje proizvodnja kot trgovina,kupim poceni drago prodam.Dalo bi se o tem dosti komentirat.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      01.05.2020 ob 22:54 gost

      Iskali so tudi že kader med nekdanjimi zaposlenimi? A res,g.Magyar ?

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.