https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Kavarna in gostilna Dvorec Rakičan vabi s čudovito teraso in idiličnim parkom

Rakičan, 15.05.2020 ob 6:05  

Krasne pomladne dni izkoristite v idiličnem rakičanskem parku ter v Kavarni in gostilni Dvorca Rakičan.  

 

Kavarna in gostilna Dvorec Rakičan vabi obiskovalce

Krasne pomladne dni izkoristite in si v Kavarni in gostilni Dvorca Rakičan privoščite skodelico aromatične kave ali čaja Nanni ter kozarec naravnega soka. Prav tako lahko izbirate med ponudbo različnih domačih in tujih piv, vin, žganih pijač in koktejlov. 

Kavarno in gostilno Dvorec Rakičan krasijo obočni stropi in čudoviti lestenci, ki pričarajo pridih zgodovine. Velik zimski vrt notranjost kavarne in gostilne povezuje z zunanjostjo, kjer se razprostira moderna terasa s pogledom na grajske konje in rakičanski park. Vonj sivke in mir, ki ga pretrgata le ptičje petje in rezgetanje konjev, ustvarita pravo vzdušje za sprostitev in oddih.

Kavarna je odprta od ponedeljka do četrtka med 9. in 20. uro, petek in sobota od 9. do 21. ure ter nedelja od 8. do 20. ure. Več informacij najdete TUKAJ.

Edinstvena narava s cvetočim tulipanovcem

Sprehodite se skozi čudovit grajski park, skozi katerega vodi učna pot, ki se konča pri kapelici in grobnici. 

Obseg parka se giblje okrog 10 hektarjev, krasijo pa ga edinstvene vrste dreves, med katerimi sta najpomembnejša tulipanovec in črni oreh, ki so ga nekoč uporabljali za izdelovanje puškinih kopit. 

Obiskovalci lahko te dni občudujejo čudovite cvetove tulipanovca. Veliko drevo je dobilo ime po cvetovih, ki spominjajo na cvetove tulipana.

Tulipanovec bo cvetel še največ dobra dva tedna, zato izkoristite priložnost in se podajte v Kavarno in gostilno Dvorca Rakičan, kjer boste lahko v lepem in mirnem ambientu med drugim občudovali tudi cvetove tulipanovca.

Doživite čarobnost dvorca z okoliškim parkom, ki vas vabi, da raziščejo čarobnost narave.

V Dvorcu Rakičan ima svoj sedež Konjeniški center Dvorec Rakičan, kjer je nastanjenih 20 konj. Več informacij najdete TUKAJ.   

Ali veste?

Lastnica dvorca Rakičan je bila grofična Georgina Batthany, ki se je proti koncu 20. stoletja poročila z avstrijskim grofom Saint Julienom Wallseejem. V zakonu sta se jima rodila dva otroka, Helena in Albert, ki sta po materini smrti podedovala vsak polovico posestva. Helena je že zelo mlada ovdovela, odšla v samostan in postala redovnica. Albert se je poročil z grofico Rose – Marie Wartemburg iz bližine Salzburga. Po Albertovi smrti je grofica Helena podedovala njegov delež.

Ker je stalno prebivala v Avstriji, so posestvo upravljali oskrbniki. Starejši ljudje se po pripovedovanju svojih prednikov spomnijo značaja lastnikov dvorca, še posebej grofice Batthany, ki naj bi bila dobra gospa. Vsak dan je peš hodila k maši v Mursko Soboto; leta 1880 je dala v grajski park zgraditi kapelico. Grof je bil akademski slikar, ukvarjal pa se je tudi s čarovništvom. Del čarovnije je še vedno ostal v dvorcu, saj naj bi se dobri duh še dandanes prikazoval izbranim. 

Po smrti grofice se je družina preselila v grad Wartenburg pri Salzburgu. V Rakičan so prihajali ob božiču in ostajali po dva tedna. Znano je, da so ob prihodu vedno obdarili otroke tistih ljudi, ki so delali na posestvu. 

    Fotogalerija