https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KRONIKA

Poslovil se je Marko Elsner

18.05.2020 ob 13:00  

Za posledicami dolge bolezni je danes zjutraj umrl nekdanji slovenski in jugoslovanski nogometni reprezentant Marko Elsner (1960 - 2020), ki velja za enega najboljših slovenskih nogometašev v zgodovini.


V svoji karieri je igral za klube NK Olimpija, Crvena zvezda, francoski OGC Nice in avstrijski Admira Wacker Vienna, največji uspeh kariere pa je dosegel z bronasto medaljo na Poletnih olimpijskih igrah 1984 v Los Angelesu z jugoslovansko reprezentanco. 

V osemdesetih letih minulega stoletja se je uveljavil tudi kot eden od najboljših nogometašev v nekdanji Jugoslaviji.

Foto: alchetron.com

Za slovensko izbrano vrsto je zbral dva nastopa. Prvega proti Cipru 18. novembra 1992, drugega pa proti Estoniji 7. aprila 1993.

Njegov oče Branko je nekdanji nogometni trener, sinova Luka in Rok pa sta nogometaša.

Leta 2017 je bil sprejet v Hram slovenskih športnih junakov.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      18.05.2020 ob 15:35 čondraš gost

      Super nogometaš za naše razmere, ambasador Slovenije. Počivaj v miru.

      8 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.05.2020 ob 19:36 gost

        Eden, Slovenci smo v nogometu na začelju Evrope. To je dejstvo. Na Googlu poglej kdo je igral za Crveno zvezdo leta 1980, ko je bila državni prvak in v letih, ko je harala po evropi. Da Džajića, Prosinećkega, Osima. Petrovića, Modrića, Rakitića, ................... , ki bi jim lahko ta nogometaš samo kopačke pucal, ne omenjam.

        7 9 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.05.2020 ob 20:17 čondraš gost

        Boli me kure.c za tvojo cigansko Crveno Zvezdo, pa za žutega, Modrića i Raketića, mene zanima slovenski nogomet sem SLovenec, za razliko do tebe ko ti je mati Madžarka, za ataja pa samo verjemi da je Međimurec, glede na to kak si čarni je to lahko smao tvoja utopična želja. Prej bi te mogel zanimati Galatasary in nekdanji njihov zvezdnik Hakan Sukur ;).

        10 5 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.05.2020 ob 20:28 gost

        Čondraš , imaš prav. Tudi Hrvat Davor Šuker je bil odličen nogometaš.. Takšnim ekstra nogometašem lahko slovenski nogometaši samo kopačke pucajo pa žoge pobirajo. Nič več. CRVENA ZVEZDA JE PA LETA 1991 ZMAGALA V LIGI PRVAKOV. TI VEŠ KAJ TO POMENI? ZMAGOVALEC LIGE PRVAKOV!!!!!!!!!!!! Idite se jim klanjat in kopačke glancat.

        6 4 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      18.05.2020 ob 15:41 gost

      Naj v miru počiva. Ali tisto, da je bil eden najboljših nogometašev v nekdanji Jugoslaviji , je pa VELIKA LAŽ. Jugoslavija je imela nogometaše svetovnega kova, ki jim je Elsner lahko samo žoge prinašal.

      16 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      18.05.2020 ob 17:05 gost

      Slovenski nogometaši v rangu Male. Vi se pa vun mečite. Slovenci niso za nogomet kot Makedonci ne za smučanje. Kdaj bo vam to končno jasno? Na nikolovo vgojno?

      12 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.05.2020 ob 18:14 čondraš gost

        Slovenija od leta 1991, 3 uvrstitve na velika tekmovanja v reprezentančnem nogometu, 3-krat LP, 3 krat zaključni del LE, 1-krat prezimitev in izločilni boji . Bosna, 1-krat uvrstitev na velika tekmovanja v reprezentančnem nogometu, ostalo 0..Črna Gora 0, Makedonija 0, Slovenija je po uspešnosti v nogometu od ex jugo republik gladko na tretjem mestu, zelo blizu SRbiji, HRvaška pa je priznam , sploh na reprezentančnem nivoju nivbo pred vsemi, sicer tudi s pomočjo lobiranja in sodnikov.

        6 9 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      18.05.2020 ob 18:15 čondraš gost

      Hecno, HRvati veliko uspešnejši zadnnjih 10 in več let v smučanju od nas, z izjemo Tine, tudi veliko večje zanimanje so imeli za smučanje kot ga imamo pri nas.

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      18.05.2020 ob 18:16 ....... gost

      piše, da eden najboljših v 80-ih letih (1979 - 1981), toliko komentatorju ob 15:4, je pa sigurno takrat bil, če si kaj spremljal nogomet.

      5 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.05.2020 ob 18:27 gost

        Ti nemaš pojma o nogometu. Poglej na Google, če nisi gledal nogometa, kakšni super nogometaši so takrat igrali za Jugoslavij

        9 5 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      18.05.2020 ob 21:16 gost

      Jebote Google v svim pozama. Malo stopi v realno življenje ne samo google pa facebook.

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.05.2020 ob 21:23 gost

        Jaz sem ta nogomet v živo gledal. Ta Elsner je bil čisto povprečen slovenski nogometaš, daleč od najboljših jugoslovanskih nogometašev. CRVEZA ZVEZDA ZMAGOVALEC LIGE PRVAKOV LETA 1991. Zato je Google, da mladi to vidite.

        3 4 Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      18.05.2020 ob 21:50 gost

      Vkonkurenci kakšna je bila v YU na tem igralnem položaju čisto v redu igralec. Nikoli ni igral brlijantno in nikoli tako slabo da bi ga lahko kritizirali.gledal sm ga nekaj krat v živo v BG vdresu CZ. DOBRO in navijači so ga imeli radi in ga spoštovali.Počivaj v miru Marko.

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      18.05.2020 ob 22:04 Risto Kubura gost

      Bil je zeloooo dober nogometaš in naj počivav miru.

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      19.05.2020 ob 6:24 čondraš gost

      DEBELI ANTISLOVENSKI FAŠIST, samo za tebe , zlobnež južni bolan. Malo je bilo v Crveni zvezdi tujcev, ki so pustili tako močan pečat kot Marko Elsner. Ne preseneča, da se je velikan iz Beograda kot prvi odzval na današnjo tragično novico. "Nogometni klub Crvena zvezda z žalostjo sporoča, da je danes v Ljubljani, po dolgi bolezni, umrl Marko Elsner," so zapisali na uradni spletni strani beograjskega velikana Crvene zvezde. Elsner je za Crveno zvezdo igral od leta 1983 in do leta 1987, bil je del generacije, ki je osvojila prvenstvo in pokal. "Bil je odličen branilec, libero plemenitega kova, izjemen človek in eden od ljubljencev naših navijačev," so zapisali pri srbskem prvaku. Vez z Beogradom ni pri Elsnerju nikoli popustila. Bil je eden najbolj vplivnih in pomembnih Slovencev v nekdanji skupni prestolnici, kamor je, kot je dejal, "prišel kot smučar in iz nje odšel kot kralj". Crvena zvezda je poklon svojemu nekdanjemu nogometašu zaokrožila z izrekom sožalja družini Elsner.

      12 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        19.05.2020 ob 8:54 gost

        Čondraš, že od malega sem bil navijač CRVENE ZVEZDE. Hodil sem tudi na tekme tega kluba. Vživo sem gledal večkrat tudi tega Elsnerja. Pa nisem videl pri njim nič posebnega. Čisto povprečen igralec, zelooooooooo daleč od ostalih najboljših pri Zvezdi, da o celotni Jugoslaviji ne pišem. A po smrti smo navadno vsi pridni, veliki, najboljši. Je bilo in bo tako. Naj človek v miru počiva. A NI BIL TAKO DOBER KOT SLOVENSKI NOVINARJI O NJEM NABIJAJO. Čisto povprečen nogometaš. Slovenci pač nimamo dobrega nogometaša, za razliko od " Juge "zato se s povprečnežem hvalimo. Nismo narod za nogomet, nimamo teh genov v sebi, in s tem se je potrebno sprijazniti. Zelo radi pa gledamo nogomet. Sosedova je izredna ženska. Ker nimam tega, kar ima njen mož, pač ne pridem do nje, čeprav si to želim. Lahko pa sanjam, da sem pri njej. ŠTEKAŠ ČUNDRAŠEK PROVOKATORSKI'''''????????????????

        0 4 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        19.05.2020 ob 9:07 čondraš gost

        Pa kakšen nogometni faktor si ti debeli ? Pojma nimaš o nogometu, s evidi po tvojih komentarjih glede Mure in SNL, pustimo primitivno provociranje, to nima zveze, ampak ti nimaš pojma o nogometuz, tebi je samo pomembno da pod vsako nogometno novico žališ nogomet in nogometaše, pa četudi se gre za SMRT po dolgotrajni bolezni vrhunskega nogometaša, kar tebi nikoli ni bilo dano, od tod tudi tvoje sovraštvo. Vsaj ob novici ki bi morala ljudi povezat, se vzdrži svojih SOVRAŽNOSTI zoper Slovenijo in Slovence, ne spoštuješ ne ŽIVLJENJA , ne SMRTI, karma je prasica...Marko Elsner je bil eden najboljših nogometašev Nice, oprosti, to ni mala stvar za tiste čase, iz 2 mio Slovenije, ampak rti sovražiš vse povezano s slovenskim uspehom. Komunajzerski bolnik z južnim pedigrejem, saj, nič novega. V tem trenutku pod to novico prekinjam debatom s teboj, ker me je sram da sem se spustil na tvoj poden nivo pri novici o SMRTI enega najboljših nogometašev Slovenije. Spoštovanja nimaš, ne obzira., si pokazal že pri koroni, kos i se posmehoval s smrti starejših in njih označeval za nepomembne. Gamad leva. Amen

        4 1 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        19.05.2020 ob 9:26 gost

        Da mi eno pisunsko budalo napiše, da je bil Elsner eden najboljših nogometašev JUGOSLAVIJE, je pa višek laganja. Pa smrt s tem nima nobene veze. Gledal sem nogomet takrat in sem videl zelo dobre, povprečne in slabe. Tisti mladi, ki takrat niste živeli in niste gledali nogometa, si vsaj na Googlu poglejte kakšne velikane nogometa je imela Jugoslavija tiste čase, In Branko sigurno ni med njimi. Vem, kaj te boli. Ti bom napisal. CRVENA ZVEZDA ZMAGOVALEC LIGE PRVAKOV LETA 1991. Med igralci ni tvojega Elsnerja, so pa igralci, katerim bi se on moral klanjati. ŽIVELA CRVENA ALI RDEČA ZVEZDA. PONOS JUGOSLAVIJE. Slovenci nimamo ničesar v nogometu, kar nam bi lahko bilo v ponos. petorazredni nogometaši. To so dejstva. Poglej HRVATE KOLIKO NOGOMETAŠEV IMAJO V RANGU NAJBOLJŠIH V EVROPI. SLOVENCI NIČ, ZERO, NIŠTA.

        4 2 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        19.05.2020 ob 9:37 gost

        Čondraš, dobro si zapisal, da je bil eden najboljših v Sloveniji. To je res. A zakaj je moral PISUN zapisati, da je bil eden najboljših v JUGOSLAVIJI, KAR JE VELIKA LAŽ????? Naj bi napisal kot si ti - EDEN NAJBOLJŠIH V SLOVENIJI in nobenega komentarja ne bi bilo z moje strani. Da pa on po kvaliteti primerja slovenske nogometaše z jugoslovanski,i, je pa žalitev za jugoslovanske nogometaše. V tem je ves hakeljc.

        2 0 Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      19.05.2020 ob 6:52 čondraš gost

      Dragan Stojković "Piksi" je bil Elsnerjev soigralec in prijatelj. "Žalosten in pretresen sem, ker Marka ni več med nami. Spominjal se ga bom kot dobrega in iskrenega prijatelja, kot neverjetno inteligentnega igralca. Bil je povprečne rasti, a močan in borben kot lev. Kakšno srce je imel! Prehitro je odšel. Iskreno sožalje družini. Res mi je žal," je za Kurir povedal Piksi.

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      19.05.2020 ob 6:56 čondraš gost

      "Nice izreka najbolj iskreno sožalje njegovi družini in svojcem. Marku se bomo poklonili na stadionu, takoj ko bodo razmere to dovoljevale," so zapisali pri Niceju.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      19.05.2020 ob 9:18 gost

      Videl nisi nič posebnega ,ker se ne razumeš v nogomet.Nogomet je treba čutit in ga razumet .Vse to pa pri tebi NI.Zato pa JE eno samo nakladanje in žaljenje vse povprek.Sram te je lahko GNOJ SMRDLJIVI LEVUHARSKI.NOBENEGA SPOŠTOVANJA NIMAŠ DO NIKOGAR.Čudno da si samo navaden bednik ,kimu je največja lastnost KRITIZIRANJE OKOLICE.Nesrečni starši ki se jim rodi takšno PRITISNJENO BITJE in ga nobena vzgoja ne more spraviti na pota normale.TELE LEVUHARSKO - SMEDLJIVEC LEVI.

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        19.05.2020 ob 9:42 gost

        Vprašaj ti starejše ljudi kakšen kvaliteten nogomet se je igral v prvi jugoslovanski ligi in ti bodo povedali. Ne kot danes v prvi slovenski ligi mučenje žoge, nabijanje žoge v tri dni, balinanje in zvijanje po tleh kdo bo bolje odglumil.

        4 2 Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      19.05.2020 ob 9:59 gost

      Rojen sem leta 1956 razen YU nogometa na vseh največjih stadionih v nedanji sk.državi sem si ogledal v tujini toliko tekem kot jih ti smrdljivec NISI NIKOLI.Ne prestane ti nič drugo kot kritiziranje ,ker drugo ne veš.Ko ti zmanjka argumentov takšnih ali drugačnih začneš z svojimi NIZKOTNIMI svinjarijami katere ne spadajo nikamor razen v tvojo pokvarjeno neotesano glavo.Me pa zanima kaj je to za ženske ki prenaša takega BUTALCA.Mora imeti železne živce ali je pa stalno na tabletah.Revica.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        19.05.2020 ob 10:18 gost

        Saj ti pravim, če si gledal najboljše evropske nogometne klube, si v njih videl veliko " Južnjakov ". Slovence si pa lahko gledal samo v nižjih ligah. CRVENA ZVEZDA ZMAGOVALEC LIGE PRVAKOV. Kaj pa Slovenski klubi? NIŠTAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA. Joj, kako boli in peče. Prav je tako, naj boli, da se spustite na zemljo. ZVEZDAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA ZAKON.

        3 0 Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      19.05.2020 ob 11:00 Ero sa onog sveta gost

      Jaz sem pa rojen 1954 pa vem kako se je takrat igral nogomet, to si lahko tudi sedaj ogledate. NPR, ko je Oblak igral pri Shalkeju, takrat se je igral zelo počasen nogomet, večina igralcev je stala na igrišču in čakala na podajo, kar je danes nemogoče, golman je med tekmo lahko šel na kavico.. danes se igra atomski nogomet in vsi ti bivši nogometaši tega tempa niti približno niso mogli niti sanjati.

      2 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        19.05.2020 ob 11:32 gost

        Kaj si hotel povedati, da so nekdanji nogometaši bili tehničari, današnji so pa tekači? Poglej si gole Peleja, Ousebija, Boškova, Šukera, Ibrahimovića, Bobeka, Vukasa, Santraća, Panćeva, Halilovića, .................... tri dni bi lahko našteval. Pa to primerjaj s prvo slovensko ligo. Nemogoče, čeprav so desetletja razlike. Pa tehniko Ivice Osima si kdaj videl? Nisi videl njegovih driblingov? Pa Džajićevih, pa Šestićevo tehniko in inteligenco. Takrat je nogomet bil tehnika, danes je atletika. Je pa še vedno nekaj jućno in srednje ameriških držav kjer se igra lep in tehnični nogomet. Pa tudi hrvaški je lep. Ti si gledal vse drugo samo ne nogometa. Kaj pa lahko danes vidiš v slovenski ligi? Nabijanje žoge v tri dni, neštete podaje žoge nazaj do golmana in valjanje po tleh kdo bo bolj glumil. Poglej si na Googlu tekme CRVENE ZVEZDE in drugih svetovnih velikanov. Vse drugo kot si napisal. CRVENA ZVEZDA ZAKON.

        6 1 Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      19.05.2020 ob 16:52 gost

      Elsner Oblak Popivoda Katanec Zahović Novaković.Oblaku se ja skandiralo na polnem stadionu Schalkeje naj ostane ko je odhajal v Bayern. Nato se mu je skandiralo na polnem olimijskem stadionu v Munchnu.Oblak Oblak Oblak.Katancu se je skandiralo vSttugartu ko je odhajal v Sampdorio.Zahoviču so skandirali pri Olimpiakosu in podrli pol Pireja ko je odhajal v Benfico. Tak DEBELI da ne seri ker si nesramen in nimaš pojma o nogometu .Zahvali se BOGU in Googlu da to obstaja drugače bi še to ne vedel.VEŠ PA NIČ,edino kritizirati vso svojo okolico.Dobi se občutek da so ti vsi za vse krivi samo ti nisi nič kriv.Še starega BOBIČANCA si klel ker ti je tvojo poriktal in jo vpeljal v svet SEKSA.ROGONJA LEVIČARSKI.Lendavski pušonja ,obožuje spermije z šlagom.

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.