https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Bivši župan Šalovcev Aleksander Abraham osumljen petih kaznivih dejanj

Šalovci, 29.07.2011 ob 19:28  

Vodja okrožnega državnega tožilstva v Murski Soboti Žarko Bejek je za Pomurje.si potrdil, da so od murskosoboških kriminalistov prejeli kazensko ovadbo, v kateri je bivši župan občine Šalovci Aleksander Abraham osumljen petih kaznivih dejanj. 

Sektor kriminalistične policije je zaključil preiskavo sumov več kaznivih dejanj. Abramaha sumijo ponareditve ali uničenja poslovnih listin, zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic, poneverbe, neupravičene uporabe tujega premoženja in ponarejanja listin.   

Osumljeni je naročil sestavo računov, za katere je vedel, da blago, navedeno na računih, ni bilo dobavljeno, prav tako pa fiktivni računi niso bili knjiženi v poslovnih knjigah dobavitelja in kupca. Pozneje je terjatve iz naslova fiktivno izstavljenih računov prodal pravnim osebam, katerim je oškodovanka izplačala del terjatev, ki izhajajo iz neobstoječega poslovnega odnosa.

Prav tako je podpisal listine za poroštvo, čeprav je vedel, da oškodovanka ne more biti porok za najeti leasing, si prilastil denar iz naslova skrbništva in uporabil ponarejeno listino z namenom pridobitve kredita na banki, so sporočili z murskosoboške policije.  

Z navedenimi dejanji naj bi oškodoval proračun občine za najmanj 20.000 evrov. Zoper Abrahama je bila na pristojno okrožno državno tožilstvo posredovana kazenska ovadba za pet kaznivih dejanj. 

    Komentarji

    1. okvals
      30.07.2011 ob 14:26 okvals

      ažurni ste, vsaka vam čast, sobotainfo se lahko skrije...

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.