https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

NOGOMET

Tako Muraši kot Naftaši prepričani v zmago, montažne tribune postavljene

 

Kljub spremenljivemu vremenu se ozračje v Prekmurju približuje vročici. Kriv za to je prekmurski derbi med Muro 05 in Nafto, ki bo na tribune štadiona Fazanerija pritegnil ogromno množico gledalcev. Pokukali smo v oba tabora in povprašali igralce obeh klubov, kakšno je vzdušje v ekipi, kako se pripravljajo na derbi in kakšna pričakovanja imajo.

Arpad Vaš: Upam, da ne bomo razočarali naših navijačev

Nedeljska tekma bo posebno doživetje za vsakega od igralcev. Eden od adutov iz lendavskih vrst bo zagotovo 22-letni igralec sredine terena Arpad Vaš, ki že komaj čaka na nedeljo. »Že dan po tekmi z Mariborom mislimo samo na Muro 05 in temu primerno smo se tudi pripravljali. Posebne motivacije ne potrebujemo, saj je le-ta samoumnevna, od polnega štadiona in atmosfere, ki bo prisotna na njem. Vzdušje v ekipi je dobro in to se ni spremenilo niti po drugem porazu, pa čeprav imamo še vedno nič točk. Sicer igramo presenetljivo dobro, presenetili smo tudi tiste, ki so nas pred sezono že odpisovali,« meni Vaš in dodaja, da so na dosedanjima tekmama dokazali, da ne bodo nikomur lahek nasprotnik, športna sreča pa se bo tudi kmalu obrnila.

In kaj pričakuje v nedeljo? »V nedeljo pričakujem polno Fazanerijo, od same tekme pa upam, da ne bomo razočarali naših navijačev. S soigralci si želimo zmago in dvig z dna lestvice,« je optimističen Vaš.

Fabijan Cipot: Želim, da bi osvojili vse tri točke 

Izkušenost na nedeljski tekmi bo nekoliko na strani Murašev, k temu bo levji delež dodal tudi Fabijan Cipot, ki se je po dolgih letih igranja drugod vrnil v matični klub. In kako je on videl priprave na derbi? »Priprave so potekale normalno kot za vsako drugo tekmo, vzdušje je v redu. V sredo smo imeli prijateljsko tekmo, ki smo jo zmagali, tako da komaj čakamo nedeljo,« pravi Fabi, kakor ga kličejo prijatelji.

Nekdanji slovenski reprezentant računa na to, da bi črno-beli bili uspešni. »Pričakujem, da ne bo bomo izgubili. Želim, da bi osvojili vse tri točke in da ne bi razočarali publike. Če bo vsak dal od sebe maksimum, rezultat ne bi smel izostati,« meni 35-letni Cipot.

Zoran Lesjak: Angažirano bomo igrali od prve do zadnje minute

Trener Nafte Stanko Preradovič bi si najbrž težko predstavljal moštvo, v katerem ne bi bilo Zorana Lesjaka, ki je na zadnji tekmi proti Mariboru nosil tudi kapetanski trak. In kako ocenjuje vzdušje v moštvu 23-letni hrvaški nogometaš? »Atmosfera v ekipi je več kot odlična, čeprav rezultati na začetku prvenstva tega ne kažejo. V prvih dveh tekmah nismo osvojili niti točke in v tekmo Z Muro 05 gremo z namero, osvojimo vse tri točke. To nam je cilj, tako se bomo postavili in odigrali maksimalno borbeno, da bi dosegli želeno,« je prepričan Lesjak.

Slednji je bil pred sezono blizu odhoda iz Lendava, a kot vse kaže za zdaj še pri Nafti ni rekel zadnje besede, tako da je tudi pred nedeljskim derbijem optimistično razpoložen. »Tekma z Muro 05 je posebno pomembna, ker gre za derbi in zato se temu primerno tudi pripravljamo, nekoliko bolj kot na vsako drugo tekmo. Angažirano bomo igrali od prve do zadnje minute, koliko nam bo uspelo, pa bomo videli,« je dejal Lesjak.

Leon Horvat: Mislim, da z borbeno igro lahko zmagamo

V zvezni vrsti Mure 05 bo mnogo stvari odvisno od razpoloženja Leona Horvata, sicer nekdanjega Naftaša, ki je prepričan v uspeh svojega moštva. »Na tekmo z Nafto smo se pripravljali kot na vsako drugo, tekma kot tekma sicer bo imela večji naboj, drugače pa je vzdušje v ekipi po štirih točka zelo dobro. V prekmurski derbi gremo optimistično in mislim da z borbeno igro lahko zmagamo,« meni 25-letni Horvat.

Ker bo to za njega prvi prekmurski obračun v prvi ligi, je toliko bolj navdušen nad obeti. »Kolikor se sliši, se bo ponovno zbrali precej gledalcev, želeli bi si povsem poln štadion, da nam tako kot proti Kopru ponese do zmage. Če bomo upoštevali trenerjeve napotke, bi se nam moralo iziti,« pravi Horvat.

Bojan Matjašec: Pričakujem res dobro in borbeno z obeh strani

Marsikoga je razveselilo dejstvo, da se je pred zadnjim krogom Lendavčanom znova pridružil obrambni igralec Bojan Matjašec. Slednji je bil kar šest let član Nafte, po preteku pogodbe konec junija pa je računal na aranžma v tujini. Ker prave ponudbe, ki bi zadovoljila njegove apetite, ni prejel, se je odločil vrniti v staro jato. In kako je on videl priprave v tem tednu? »Priprave niso bile nič drugačne kot za ostale tekme, res pa je, da bo to po dolgem času res pravi prekmurski derbi. Vzdušje v ekipi je v redu, čeprav nismo bili točkovno uspešni. To bomo skušali v prihodnje popraviti,« pravi 27-letni nogometaš iz Črenšovec, ki je pri Nafti trenutno odigral največ prvoligaških tekem.

In kakšna so njegova pričakovanja? »Pričakujem res dobro in borbeno tekmo z obeh strani, sam pa se nadejam za nas ugodnega rezultata. Katera ekipa bo storila manj napak in katera si bo bolj želela uspeha, se bo po mojem mnenju na koncu veselila. Upam, da bomo mi odigrali dobro in osvojili vse tri točke,« je dejal Matjašec.

Mate Eterovič: S pomočjo publike lahko pridemo do treh točk

Trener Mure 05 Robert Pevnik lahko od srede naprej končno računa tudi na hrvaškega napadalca Mateja Eterovića, ki se že veseli morebitnega debija v črno-belem dresu. »Končno so uredili vse potrebne papirje, tako da imam pravico nastopa. Upam, da mi bo trener dal priložnost za igranje, saj bi bil to zame zagotovo posebno doživetje. Dve leti sem igral pri Nafti, toda zdaj sem igralec Mure 05 in bom naredil vse, da zmagamo. Prelepo bi bilo, če bi uspel doseči še zadetek,« pravi 27-letni Dalmatinec, ki računa na izdatno pomoč zvestih nogometašev.  

»Za Nafto smo se pripravljali kot za vsakega drugega nasprotnika, vzdušje v ekipi je odlično. Pričakujemo poln štadion in da s pomočjo publike pridemo do treh točk,« pravi Eterović.

Članek je bil objavljen v športnem časniku EKIPA.

 

DODATNE MONTAŽNE TRIBUNE ZA TEKMO SO POSTAVLJENE:

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.