https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GLOBALNO

Začenja se nacionalna preventivna akcija Hitrost

01.06.2020 ob 9:01  

Neprilagojena hitrost še vedno ostaja med najpogostejšimi vzroki za prometne nesreče z najhujšimi posledicami. Agencija za varnost prometa in policija zato danes začenjata z nacionalno preventivno akcijo Hitrost, ki bo potekala do 14. junija 2020, ponovili pa jo bodo avgusta.

Agencija bo v tem času predvsem informirala in ozaveščala, policisti pa bodo po državi poostreno spremljali hitrosti v cestnem prometu. Policisti bodo pozorni tudi na ostale kršitve v cestnem prometu, s katerimi bi vozniki lahko ogrožali svojo varnost in varnost drugih udeležencev.

Namen poostrenega nadzora je umirjanje prometa in zagotavljanje varnih poti do cilja za vse prometne udeležence. S sproščanjem ukrepov se je gostota prometa namreč že povečala, v tem tednu, ko je začel veljati preklic epidemije in se v šole vračajo preostali osnovnošolci, pa na agenciji za varnost prometa pričakujejo, da se bo še povečala.

Po podatkih agencije se je med 1. januarjem in 20. majem 2020 zaradi neprilagojene hitrosti zgodilo 931 prometnih nesreč. Letos je zaradi neprilagojene hitrosti umrlo pet udeležencev v prometu, medtem ko jih je lani v enakem obdobju umrlo 19.

Neprilagojena hitrost je bila lani najpogostejši vzrok za prometne nesreče s smrtnim izidom.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.