https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Vodstvo in zaposleni dosledno upoštevali vsa priporočila in navodila

05.06.2020 ob 16:00  

Tako zaposleni kot vodstvo DSO Ljutomer je dosledno upoštevalo vsa priporočila in navodila s strani inšpektorja, kar je tudi razvidno iz Zapisnika o inšpekcijskem pregledu z dne 29. maja 2020, kjer je zapisano, da so bili vsi ukrepi realizirani, sporočajo iz Doma starejših občanov Ljutomer.

"S tem smo v domu okrepili naš sistem obvladovanja tudi tako zahtevnih okužb, kot je Covid-19. Inšpektor pa tudi zaključuje, citiramo: "V predmetni zadevi ni razlogov za nadaljevanje upravnega postopka in se le ta v skladu z 28. členom ZIN zaključi z zapisom na ta zapisnik."

Vse nadaljnje zapise, zlasti pa objavo pomanjkljivih oz. netočnih informacij v zvezi s tem inšpekcijskim nadzorom, bomo šteli kot zlonameren poskus diskreditacije vodstva in zaposlenih v DSO Ljutomer s strani lokalne politike od katere smo bili v najtežjih trenutkih, ko smo jih kontinuirano prosili za pomoč in pričakovali več konstruktivne pomoči, deležni številnih obtoževanj in pritiskov," so sporočili iz ljutomerskega doma.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      05.06.2020 ob 16:36 gost

      Ni mi jasno zakaj so pri prvem članku blokirali komentiranje. Se kdo boji, da bi resnica prišla na dan. Ima prste vmes županja Ljutomera? Že ves čas se nekdo trudi za grešnega kozla narediti direktorja in glavno medicinsko sestro doma. Zakaj? Še enkrat: v vseh DSO je premalo medicinskega in negovalnega osebja, prostorsko so preobremenjeni. DSO so sociano varstvene ustanove in ne BOLNIŠNICE. Zakaj so 17.3.2020 odgovorni dali nalog, da se okuženih in bolnih ne vozi v bolnišnice???????? In jih kljub prošnjam osebja v DSO niso hoteli premestiti. Zahvala vsem, ki so se trudili v domu za dobrobit stanovalcev doma. Ostali, ki ste nagajali, se pa sramujte svojega početja. GANTAR TAKOJ ODSTOPI.

      17 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        05.06.2020 ob 17:19 gost

        16:55 ....... ti še vedno ne razumeš, da DSO niso bolnišnice?? Da nimajo kadrov, osebja, opreme, prostorov, ..... kot imajo to v bolnišnicah. Zakaj so Hrvati takoj odpeljali okužen4e stanovalce iz DSO drugam, naše ministrstvo za zdravje pa tega ni hotelo kljub prošnjam direktorjev DSO??? Sploh ne razumeš bistva pa se pameten delaš ( PAMETNA ). Je res tako težko razumeti dejstvo, da v DSO ni prostora ( vse sobe so zasedene!!!!!!! , da bi ločili okužene od zdravih, da DSO niso bolnišnice, kjer je neprestano prisotno medicinsko osebje z doktorji??????? Daj pojdi enkrat v DSO in se razgledaj kako je tam. ZAKAJ JE KRIZNI ŠTAB Z MINISTROM ZA ZDRAVJE 17.3.2020 SPREJEL SKLEP, DA SE OKUŽENIH ( IN OBOLELIH ) IZ DSO NE VOZI V BOLNIŠNICE????? Jebemti, ne piši nekaj na pamet. Pozanimaj se za dejstva.

        14 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      05.06.2020 ob 17:04 Gost gost

      Ja kaj pa zapisnik zdravstvene inšpekcije??? Kdo potem laže?

      3 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      05.06.2020 ob 17:13 Franc gost

      Naslov članka v Vestniku: Zdravstvena inšpekcija ugotovila nepravilnosti v DSO Ljutomer. Naj zdaj nekdo razloži resno za kaj se gre ali nas imate za norca?

      7 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      05.06.2020 ob 17:21 gost gost

      V domovih za stare so morali upoštevati navodila vlade, tam pa so se odločili, naj čim več starih umre, kaj zdaj ni jasno? Ja, ta vlada ma radi svoje ljudi, čim več jih naj crkne. Odstopiti bi morala cela vlada in se opravičiti za vso sv injarijo, ki jo je delala ta čas epidemije in tudi sicer. Tega Gantarja pa je kot zdravnika lahko sram, da je toleriral smrti, namesto, da bi kot zdravnik zastavil svojo besedo o etičnosti tega početja. Zdaj so vso krivdo zvalili na domove za stare. Res ni tam vse v redu, vendar bi jim v tem času zdravstvene krize morali nuditi več pomoči in jih usmerjati. Čudno, da se nič ni oglašala županja, tudi ona nosi odgovornost, saj se je vse to dogajalo v njeni občini. Samo gobcati zna in pozirati, sicer je pa že davno za odpis.

      17 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      05.06.2020 ob 19:04 domačin gost

      Bedak! Kaj ima vlada z DSO Ljutomer! Ali dom nima dobro plačanega vodstva ki ni hotel sprejeti pomoči!!!! Ti pa se normalno bolj razumeš v zdravstvo ,kot pa en zdravnik!!! Županja bi pa naj pomagala pri negi pacientov!?

      7 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      06.06.2020 ob 15:10 Dso gost

      Vodstvo zamenjati in pika. Prevec je bilo nepravilnosti on g.Nemec ne bo odgovarjal? Sram ga naj bo

      3 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        06.06.2020 ob 16:05 gost

        Dso, daj na spletu poišči portal INSAJDER in si preberi ravnanje Janševe vlade, da boš vsaj malo vedel zakaj gre. Da ne boš več norosti pisal. Velja tudi za onega zarukanca, ki piše komentarje pod vzdevkom domačin.

        1 1 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.