https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Gasilci so nepogrešljiv del naše družbe

08.06.2020 ob 10:40  

Danes, 8. junija, obeležujemo mednarodni dan gasilcev. Gasilci so nepogrešljiv del naše družbe, saj so nesebično pripravljeni pomagati v vsakršni nesreči.

Razlag o tem, zakaj je ravno na današnji dan praznik vseh gasilcev je več, ena med njimi govori o tem, da je bilo prav na ta dan ustanovljeno prvo prostovoljno gasilsko društvo v Evropi.

Slovensko gasilstvo ima preko 150-letno tradicijo in se je skozi zgodovino razvilo v pomembno silo na področju zaščite, reševanja in pomoči. Slovenska gasilska organizacija temelji na prostovoljnem članstvu, ki v prostovoljnih gasilskih društvih opravlja organizacijske in strokovne naloge, pomembne za razvoj organizacije ter opravljanje javne gasilske službe.

Gasilci gasijo požare in pomagajo občanom ob naravnih nesrečah, nesrečah v prometu in z nevarnimi snovmi ter v primeru drugih nesreč, ki jih doletijo v vsakdanjem življenju. Naloga gasilskih društev je tako veliko več kot le gašenje in reševanje v primeru požarov. V njih so ljudje našli socialno oporo in solidarno, nesebično pomoč ob vsakršni nesreči.

Povezanost ljudi je pomembna tudi z vidika gradnje kulturne enotnosti. Skozi gasilska društva so člani izkazovali pripadnost slovenskemu narodu in obstoj te zavesti. Danes so v številnih krajih prav gasilska društva tista, ki združujejo ter povezujejo občane pri aktivnostih in dejavnostih, posebej na področju varstva pred požari, kulture in drugih področjih.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      08.06.2020 ob 11:18 gost

      Čestitam vsem gasilcem in gasilkam ob njihovem prazniku!!!

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      09.06.2020 ob 10:21 AAAAAAAAAAA gost

      Ne ven rejsan keri model ti je minus stisno. Či de njemi gorelo de jih pa hitro zvau, te do njemi pa dobri.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.