https://gezasezeza.com/prireditve/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Začenja se Teden restavracij, goste bodo sprejeli tudi štirje ponudniki iz Pomurja

12.06.2020 ob 15:30  

Restavracije po vseh Sloveniji bodo danes sprejele prve goste v okviru Tedna restavracij, med njimi tudi štiri iz Pomurja.


Skupno bo na spomladanskem Tednu restavracij sodelovalo 101 restavracij in gostiln. Med njimi je kar 16 novih ter kar 21 restavracij z najvišjimi ocenami. Sodelujejo tudi štiri gostilne iz Pomurja in sicer Restavracija Kodila(Markišavci), Gostilna Zorko (Boreci), Gostilna Rajh (Bakovci) ter Gostilna Mencinger (Črešnjevci).

Teden restavracij je prireditev, katere namen je z ugodno ceno približati vrhunsko kulinariko širšemu krogu ljudi. Tokratni poudarek je povezovanje preteklosti in sodobnosti, z izzivom pa se bo spopadlo več kot sto restavracij. Kot so zapisali v Šoli okusov Vivi se mora vrhunska kakovost črpati iz bogate tradicije, hkrati pa ne sme obstati v preteklosti, temveč mora tradicijo nadgrajevati.

V slovenskem Tednu restavracij, ki promovira vrhunsko slovensko kulinariko, sodelujejo najboljše slovenske restavracije in kuharski mojstri, ki dvakrat letno - spomladi in jeseni - v desetih dneh predstavijo svoje znanje v treh hodih in po prijazni ceni. S tem nagradijo svoje stalne goste za zvestobo in povabijo nove, da spoznajo vrhunsko kulinariko, ki ni nujno vedno draga.

Cena menijev tokrat ostaja enaka lanski, torej 19 evrov, izjema so najboljše ocenjene restavracije - tiste z največ srčki - kjer je cena posebnega menija 25 evrov.

"Z doplačilom za srčke želimo še bolj spodbuditi obisk v restavracijah z enim in dvema srčkoma času Tedna restavracij, razbremeniti gnečo pri rezervacijah v najbolj zaželenih oz. najboljše ocenjenih restavracijah, odpraviti uravnilovko pri gostinskih cenah, izpostaviti pomen kakovosti, ocenjevanja in srčkov ter omogočiti boljšo primerjavo med kakovostjo menijev v sodelujočih restavracijah," je pojasnil Uroš Mencinger, selektor Tedna restavracij.

Letošnji spomladanski teden je bil načrtovan že marca, a ga je takrat odnesla epidemija bolezni novega koronavirusa. Lani je v dveh akcijah 100 restavracij obiskalo več kot 90.000 gostov.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      12.06.2020 ob 21:00 salamon gost

      Normalno Rajh pa Kodila moreta biti vse posedi kak műja na dreki

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      14.06.2020 ob 14:11 tudi gost

      v Pomurju je se nekaj dobrih gostiln,ne samo Rajh in Kodila,ali......

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.