https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

Mijatović: Finale pokala ostaja brez navijačev

12.6.2020  

Predsednik Nogometne zveze Slovenije Radenko Mijatović je potrdil, da bo kljub dejstvu, da bo od 15. junija dovoljeno do 500 oseb na tekmah, finale pokala 24. junija med Muro in Nafto 1903 potekal, tako kot je bilo sprva predvideno, na Brdu pri Kranju in brez navijačev. Klubi so sicer že dobili posodobljene protokole za izpeljavo tekem z gledalci.


"Glede na razmere in stanje ni razloga, da bi kamorkoli prestavljali finale pokala. Naš center na Brdu je eden najlepših in tam bo tudi finale. Kluboma bomo omogočili, da povabijo določeno število sponzorjev, sicer pa bo tekma brez navijačev," je dejal Mijatović. Poudaril je, da so takšni odločitvi botrovale tudi birokratske zadeve, saj bi morali na novo prijaviti dogodek.

Tako kot ga morajo tudi prvoligaški klubi, ki so danes od NZS dobili posodobljene protokole za tekme z do 500 osebami, v kar so vključeni tudi vsi domači ter gostujoči nogometaši in strokovni štab kot tudi organizatorji dogodka in mediji.

Odločitev o tem, ali bodo igrali z gledalci ali brez je povsem v rokah posameznega kluba, Mijatović sicer pričakuje, da bodo že naslednji konec tedna klubi imeli na tekmah tudi občinstvo.

"Pričakujem, da se bodo klubi odzvali, ker nogomet se igra zaradi gledalcev, in da bodo izkoristili to možnost. Dejstvo pa je, da ne bo enostavno, saj imajo nekateri klubi tudi več sezonskih vstopnic od omejitve števila obiskovalcev tekme. Ampak upam, da se bodo odzvali vsi in spustili gledalce na igrišče, seveda v dovoljenem številu," je še pojasnil Mijatović.

Ta poudarja, da si želi čim prej vrniti gledalce na tekmo, kot je bilo pred epidemijo novega koronavirusa, a dodaja, da je treba ravnati odgovorno in iti postopoma pri vračanju navijačev na tribune, poroča STA.

"Položaj ni enostaven. Še vedno smo v nekih izrednih razmerah, zato pozivam vse, da se držimo navodil, spoštujemo medsebojno razdaljo (vsaj 1,5 m; op. STA) in ne ogrožamo nadaljevanja prvenstva," je zaključil predsednik NZS.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      12.06.2020 ob 15:50 gost

      JEBITE SE VSI Z JANŠO NA ČELU.

      12 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      12.06.2020 ob 20:16 Zkp gost

      Idiot. Komot na stadionu z razdaljo 1.200 ljudi....ka se pa idejo, koga se boji - jj- ja pa Kreka.... Rejsam betezno...

      10 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      12.06.2020 ob 20:55 sranje gost

      jebo vas koronavirus i Janša I Beovićka i Kacin i božiček Krek. Tem štirim bi morali vsakemu nabasati po 5 mask na dihala, te jih pa dati v karanteno do 2035 leta.

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      12.06.2020 ob 21:00 Torca gost

      Ta Mijatovic je zlo slovenskega nogometa,nesposoben,pod njegovim predsedovanjem je klubski ter reprezentancni nogomet na dnu!!

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      12.06.2020 ob 22:31 gorgona gost

      dajte ga v lendavo varaš nej v soboto

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      13.06.2020 ob 9:46 Ciganjšček gost

      To je zato napravo,ka nega MB ali LJ v finali.Vej bi lejko spusto navijače na tribune teden dol ali gor,koga ma ta predsednik NZS za norca,pokvarjeni balkanski spijon.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      13.06.2020 ob 12:29 AAAAAAAAAAA gost

      Nesposobneži eni si so si nekaj izborili Od bounov pa do 4 urnoga delavnoga časa samo šport pa nika. Pa ka tej bluzi klub ma več sezonskih odanih kak jih lejko gor ide kado žrebali ali kaj. Kakšna vlada takšni ukrepi kreteni eni.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.