https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Lendavski župan sprejel odličnjake

16.06.2020 ob 9:00  

Župan občine Lendava Janez Magyar je v petek pred mestno hišo tradicionalno sprejel najbolj uspešne osnovnošolce v občini, učenke in učence Dvojezične osnovne šole I Lendava, Dvojezične osnovne šole Genterovci ter Osnovne šole Miška Kranjca Velika Polana, ki so v vseh devetih letih šolanja dosegli najvišji učni uspeh ter učence Glasbene šole Lendava, ki zaključujejo nižjo stopnjo izobraževanja. Teh je bilo v tem šolskem letu triindvajset, dogodka pa so se udeležili v spremstvu razrednikov, učiteljev in ravnateljic.


"Uvodoma je s krajšim glasbenim programom prireditev popestril učenec Glasbene šole Lendava Tine Mihailović Krpan, ki je zaigral na kitaro.

Župan Janez Magyar je v svojem nagovoru učencem čestital za odlične rezultate skozi vsa leta dosedanjega šolanja: »Ti uspehi so prvi znanilci tega, da boste prav vi tisti, ki boste v bodočnosti sooblikovali svet okoli nas, ki pa nikakor ni preprost in enoznačen, kar so pokazali zadnji meseci vašega osnovnošolskega šolanja in glasbenega izobraževanja. Ste na eni svojih prvih življenjskih prelomnic in le upam lahko, da si je ne boste zapomnili le po teh izrednih okoliščinah s katero so sovpadle. Še vedno ste mladostniki, ki imate vso pravico odraščati med svojimi vrstniki v šolah, se družiti, igrati, učiti in živeti v normalnih okoliščinah, tako v šoli kot doma. Imeti pravice pa pomeni imeti tudi dolžnosti. Opravljajte jih po svojih najboljših močeh.« Nagovor učenem pa je župan sklenil z besedami: »Ponosni smo na vas in tudi vi bodite ponosni nase!«

Foto: Tomaž Galič

Župan se je zahvalil tudi razrednikom, mentorjem in ravnateljicam za njihovo prizadevnost, strokovno delo in srčnost. Ob tej priložnosti so odličnjaki v spomin na svoje uspehe prejeli tudi knjižno darilo ter družinske vstopnice za ogled stolpa Vinarium in razstav na lendavskem gradu.

Skupno druženje se je nadaljevalo s prijetnim klepetom in sladko pogostitvijo," so zapisali na spletni strani lendavske občine.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.