https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Na Zelenem tednu letos le zbiranje odpadkov in očiščevalna akcija

18.06.2020 ob 6:05  

Tudi letos se je Občina Velika Polana odločila, da bo organizirala »Zeleni teden«, in ozaveščala vse občane glede čistega okolja. Zeleni teden se je zaradi epidemije covid-19 v okrnjeni obliki odvijal od 8. do 13. junija.

Občina Velika Polana je na temo urejenega in čistega okolja prejela že vrsto priznanj in nagrad. Vsako leto z Osnovno šolo Miška Kranjca ter v sodelovanju z občinskimi društvi in ostalimi posamezniki organizirajo tradicionalni Zeleni teden, ki pa so ga letos zaradi epidemije covid-19, odpovedali.

Ker pa želijo živeti v lepem in čistem okolju, so se odločili, da bodo prilagojeno, zaradi določenih ukrepov, zopet organizirali zbiranje odpadkov v zbirnem centru pri čistilni napravi ter izvedli očiščevalno akcijo po celotni občini Velika Polana.

Med ponedeljkom in četrtkom je potekalo zbiranje vseh vrst odpadkov ločeno po dnevih za vaščane posameznega naselja v občini Velika Polana (kosovni odpadki, OEEO, nevarni in posebni odpadki, gume, steklo, papir, plastika, oblačila, kovine, les, ...).

Udeležba je vsako leto zadovoljiva, zbere se veliko odpadkov, za katere poskrbijo, da gredo v nadaljnjo predelavo, obdelavo ali odlaganje. V štirih dneh se je akcije zbiranja odpadkov udeležilo 176 gospodinjstev iz celotne občine.

V soboto, 13. junija, pa je v sončnem dopoldnevu potekala očiščevalna akcija, katere se je udeležilo 200 občanov, članov posameznih društev in nekaj posameznikov od drugod.

Očistili so območje vseh treh vasi v občini Velika Polana, ki se razprostira na 19 km2: Velika Polana, Mala Polana in Brezovica. Prav tako so očistili več kot 4 km dolgo brežino potoka Črnec. Ob tem pa so ugotovili, da je odpadkov v naravi vse manj, saj so v letošnjem letu nabrali precej manj odpadkov kot leto prej.

Zaradi letošnjih ukrepov za zajezitev koronavirusa so pripravili šest zbirnih mest, kjer so udeleženci začeli in na teh zbirnih mestih tudi sklenili akcijo. Za njih so pripravili malico in pijačo, podžupan Štefan Jaklin pa je vsem društvom predal zahvale in se jim javno zahvalil za svoj doprinos k lepšemu videzu naše, že večkrat s priznanji in nagradami urejene občine Velika Polana.

Prav tako jim je predal priznanje Prostovoljstvu prijazno mesto, katero je Občina Velika Polana prejela pred kratkim zaradi visokega odstotka prostovoljcev, ki so člani različnih društev in ki zgledno sodelujejo z Občino Velika Polana pri različnih prireditvah, projektih in dogodkih.

Foto: Občina Velika Polana

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.