https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Skupna blagovna znamka zveze gradov in dvorcev bo pripomogla k boljši prepoznavnosti in promociji

Rakičan, 18.06.2020 ob 9:02  

Raziskovalno izobraževalno središče Dvorec Rakičan sodeluje v projektu LIVING CASTLES, Mreža »živih« gradov kot oblika trajnostnega turizma za ohranjanje in promocijo kulturne dediščine kot projektni partner. Projekt je sofinanciran s strani Evropske unije in Evropskega sklada za regionalni razvoj, v sklopu Programa sodelovanja Interreg V-A Slovenija-Hrvaška.

Z izvajanjem projekta so pričeli s 1. oktobrom 2018 in traja do 31. marca 2021, torej 30 mesecev. V projektu sodeluje 8 partnerjev: Međimursko veleučilište v Čakovcu kot vodilni partner in projektni partnerji Raziskovalno  zobraževalno središče Dvorec Rakičan, Znanstvenoraziskovalno središče Bistra Ptuj, Razvojna agencija Savinjske regije d. o. o., Gradski muzej Varaždin, Muzej Međimurja Čakovec, Muzeji Hrvatskog Zagorja in Proteus d. o. o..

V projektu oblikujejo skupno blagovno znamko zveze gradov in dvorcev, ki bo pripomogla k boljši prepoznavnosti in promociji, z željo da se le ti doma in v tujini predstavljajo kot skupen čezmejni turistični produkt. Rešitev za dvig  obiskanosti gradov in ohranjanje kulturne dediščine lahko najdemo v primerih dobrih praks sosednjih držav in gradove povežemo v mrežo ter jo ponudimo kot celostni turistični produkt. Objekti bodo opremljeni s skupnimi označevalnimi
tablami, izvajala se bo skupna promocija ter tematski dogodki, ki bodo popestrili stalno ponudbo.

Projekt veliko pozornost namenja tudi iskanju rešitev, kako s sodobno IKT opremo obogatiti ponudbo in obiskovalcem nuditi boljšo doživljajsko izkušnjo. V projekt so vključeni naslednji gradovi in dvorci: dvorec Rakičan, Ptujski grad, Celjski grad, Stari grad Varaždin, Grad Čakovec, Grad Veliki Tabor in Dvorec Oršić v Gornji Stubici.

RIS Dvorec Rakičan je v sklopu projekta vzpostavil večnamensko »živo« dvorano, ki je namenjena promociji dvorca Rakičan in celotne mreže »živih« gradov in dvorcev. Dvorana se ponaša z razkošnim štukaturnim stropom in sodobno IKT opremo. Dvorec je bogatejši tudi za pridobitev projektorjev za video mapping, ki pričarajo svetlobno – zvočni šov na stenah dvorca in omogočajo pestro doživljanje kulturne dediščine.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.