https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Znani so murskosoboški občinski nagrajenci

18.06.2020 ob 17:36  

Danes je potekala 12. redna seja mestnega sveta Mestne občine Murska Sobota, na kateri so mestni svetniki med drugim potrdili prejemnike priznanj ob občinskem prazniku.  

 

Prejemnik naziva častni občan bo letos, na predlog župana Aleksandra Jevška, Milan Kučan. V obrazložitvi je med drugim navedeno, da je veliko dogodkov in delovnih srečanj v soboški občini in tudi širše v Prekmurju, na katerih je Kučan aktivno sodeloval, z mnogimi organizacijami pa še danes vzdržuje aktivne človeške, prijateljske in delovne vezi. Nikoli ni zatajeval  svojega prekmurskega porekla, korenin in prekmurskega jezika. Bil je glasnik in promotor prekmurske duše, v domačem slovenskem okolju in tujini, še piše v obrazložitvi.

Za Kučana je glasovalo 14 mestnih svetnikov, 7 pa jih je bilo proti. Predlogu je nasprotoval med drugim Bojan Petrijan (SDS), ki je kot razlog navedel dejstvo, da je bil Kučan proti osamosvajanju Slovenije. Predlogu župana, da častni občan postane Kučan, sta podrla mestna svetnica Vlasta Veren in Darko Rudaš. Slednji je povedal, da gre za človeka, ki še danes nekaj pomeni v Sloveniji.

Arhiv Pomurec.com

Plaketo Mestne občine Murska Sobota v letu 2020 bo prejel za življenjsko delo na področju športa Ludvik Zelko. Skupaj s sodelavci na Športni zvezi je sodeloval pri izdaji zbornika Oris športne dejavnosti v Murski Soboti, ki je izšel pred kratkim. Kot velik poznavalec športa je sodeloval pri izdaji več športnih knjižic. Za svoje delovanje na področju športa je prejel tudi več priznanj.

Ludvik Zelko - drugi z desne, arhiv Pomurec.com 

Zahvalne listine prejmejo humanitarne organizacije Območna organizacija Rdečega križa, EHO Podpornica Murska Sobota in Škofijska Karitas, ki so v času epidemije koronavirusa nesebično pomagale.

Zahvalno listino prejme ob 100. obletnici delovanja še Gimnazija Murska Sobota.

Slavnostna akademija ob 100. obletnici Gimanzije Murska Sobota , arhiv Pomurec.com

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      18.06.2020 ob 19:41 gost gost

      Tako je tudi prav in končno se je zgodilo. Milan Kučan si zasluži to priznanje oz. bi ga že moral dobiti. Vse čestitke predlagateljem.

      5 20 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      18.06.2020 ob 20:28 Gost gost

      Kolikokrat ga je bilo slisati govoriti po prekmursko? Kje je bil ko je mura propadala? Se ni glih trudu da bi takrat aktivno pomagal. Gniloba od cloveka prodana dusa zdaj pa mu pripade tak naziv. Pride samo takrat ko se ga lahko kje vidi po tv. Krade se zdaj ceprav je ze z eno nogo v grobu!

      19 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      18.06.2020 ob 20:44 Nevtralen gost

      Kaj pa je ta g.Kucan naredil dobrega za Prekmurje??

      20 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      18.06.2020 ob 20:56 gost

      haha ste pa sami eni veliki šaljivci v murski,hja no...rdečko rdečkotu more dat še kak naziv..pa palček je goričanec,kaj ima on skupnega z mursko..razen da se je vozil na trezino in miklošje senje pa se basal z biršlini...pa ko je čakal avtobus za križevce ..no pa ko si je polnil žepke..ste smešni res ste vsaka vam čast

      14 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      18.06.2020 ob 21:33 sibil58 gost

      ...kaj je dobrega naredil za prekmurce ? Zelo veliko, ....uf, samo zdaj se ničesar ne spomnim.....

      9 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      18.06.2020 ob 21:59 RDEČI - RDEČIM gost

      jEVŠEK POHITI DOKLER SI ŠE NA OBLASTI, POSTAVI ŠE SPOMENIK DA GA BODO LAHKO TISTI KI PRIREJO ZA TABO RUŠILI.

      9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      19.06.2020 ob 20:12 Bandit gost

      Kučan gnoj od gnoja

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.