https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Preverite, kam se lahko odpravite ta konec tedna

19.06.2020 ob 19:00  

Ta konec tedna se bodo po Pomurju zvrstili nekateri dogodki. Za vas smo zbrali nekaj predlogov, kam se lahko odpravite.

V petek, 19. junija, se v Murski Soboti že peto leto nadaljuje kulinarična zgodba v središču mesta. Med 11. in 20. uro bo v centru Murske Sobote potekala prva Sočna vilica v letu 2020. Dogodek bo popestrila glasbena skupina ŠPIRIT.

V Trubarjevem drevoredu v Murski Soboti bo v soboto, 20. junija, ob 10. uri potekal Sprehod ob glasbi. Za prijetno dopoldansko druženje bosta poskrbeli Happy Vibe. - ODPOVEDANO ZARADI DEŽJA!

V soboto bo v Murski Soboti potekala vsesplošna čistilna akcija, ki jo organizirata Klub prekmurskih študentov in Mestna občina Murska Sobota skupaj s krajevnimi skupnostmi in mestnimi četrtmi. Zbirno mesto bo pred glavnim vhodom nogometnega stadiona Fazanerija, v krajevnih skupnostih pa pred vaškimi domovi. Pričetek akcije bo ob 9. uri.

Za vso potrebno zaščitno opremo in pripomočke bo poskrbelo podjetje Saubermacher-Komunala, po čistilni akciji pa bo za udeležence poskrbljeno za manjšo pogostitev na začetnem zbirnem mestu. Zaradi lažje organizacije akcije in pogostitve KPŠ in Mestna občina naprošata, da vsi zainteresirani potrdijo svojo prisotnost na dogodku.

 V Galeriji Murska Sobota v soboto vabijo na Poletno muzejsko noč. Pripravili so zanimiv brezplačen program znotraj in zunaj galerijskih zidov.

  • Brezplačen ogled aktualnih razstav (VENO PILON / DLUPP - 25 LET) med 9. in 12. ter med 17. in 22. uro.
  • 18.00: Vodstvo po razstavi DLUPP - 25 LET (vodi Jože Denko, predsednik DLUPP-a) in razstavi VENO PILON (vodi kustodinja Irma Brodnjak Firbas).
  • 19.00: Voden ogled izbranih javnih plastik v središču Murske Sobote (vodi dr. Robert Inhof). Zbor bo pred vhodom v Galerijo Murska Sobota.

Poletna muzejska noč bo v soboto potekala tudi v Muzeju Špital v Gornji Radgoni. Med 18. in 23. uro vas tako vabijo na brezplačen ogled muzejskih vsebin, ob 18. uri na odprtje razstave Zbiralci: Zlatko Šajhar, ob 19. uri pa na Poetični večer z Niko Škof: Denis Škofič z glasbenim gostom. Vstop je prost.

V nedeljo, 21. junija, bo na Gradu Negova tradicionalni zeliščarski dan NEGOVANJE 2020 - pomlad. Vstop na prireditev, ki bo potekala med 10. in 17. uro je brezplačen.

Na MIKKovi terasi pa bodo v nedeljo ob 16. uri praznovali svetovni dan glasbe in v Prekmurje prinesli svetovno glasbeno iniciativo Fête de la musique, ki poteka vsako leto 21. junija po celem svetu. Nastopili bodo Akustični trio »B-kompleks«, po koncu koncerta pa bo z lounge & chill out glasbo zabaval kolektiv »State Of Sound«.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      19.06.2020 ob 22:30 Mx gost

      Pa motokros de v mačkovcaj.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.