https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

OSTALI ŠPORTI

Pomurec sodeloval pri pripravi videospota navijaške himne Primoža Rogliča

22.6.2020  

Slovenski kolesarski šampijon Primož Roglič je dobil videospot za svojo navijaško himno, v katerem ga vidimo v zanj neobičajnih vlogah, v vlogi kitarista in bobnarja. Besedilo je napisal in tudi uglasbil Dejan Žujič.

“Vsi smo ponosni, da je tukaj doma najboljši kolesar sveta! Rogla, …” Tako se prične refren nove navijaške himne “S Tabo Je Slovenija”, ki jo tudi izvaja Dejan Žujič. Kot nam pove mlad Zagorjan je ideja za skladbo nastala po Primoževi zmagi na Vuelti leta 2019. “Skladbo smo z bandom prvič predstavili 15.10.2019, na sprejemu Primoža v Zagorju ob Savi. Ker sem opazil, da je šla ljudem hitro v uho, sem se odločil, da jo tudi studijsko posnamem in zanjo naredim videospot.”

Foto 1. Dejan Žujič in Primož Roglič II foto: Alja Cestnik II

Snemanje za skladbo se je pričelo že v februarju a se je zaradi karantene vmes vse zaustavilo. Kljub vsemu mu je z odlično ekipo na koncu uspelo realizirati idejo. “Korona je bila za nas na nek način tudi prednosti, saj je Primož imel malce več časa in je lahko sodeloval pri snemanju videospota. ”

Foto 2. Režiser Rok Hvala in Primož Roglič II foto: Alja Cestnik II 

Pod režijo se je podpisal Rok Hvala, ki je v videospotu prav tako nastopil kot klaviturist skupine.

“Ko me je Dejan poklical, če bi bil pripravljen delati videospot za to skladbo, sem bila seveda takoj za. Ob poslušanju se mi je porodilo nemalo idej, ki smo jih strnili v videospot. Mislim, da nam je v enem snemalnem dnevu tudi uspelo dobro zajeti atmosfero skaldbe. Kot ekipa smo se res dobro ujeli in se že veselim novih skupnih projektov.”

Foto 3. Primož Roglič in kolesarji II foto: Alja Cestnik II

Andrej Copot, doma iz Prlekije, je kot direktor fotografije z Dejanom sodeloval že pri prejšnjem singlu, zato je v sodelovanje privolil brez pomislekov. “Tokrat smo celotno zadevo dvignili še na višjo raven, saj se je ekipi pridružil še režiser Rok Hvala, ki je bil ključnega pomena, da nam je uspelo sestaviti videospot. Prav tako je treba pohvaliti celotno ekipo, ki se je maja cel dan “sončila” v Zagorju.” 

Kot pravijo ustvarjalci videospota jim je največji izziv predstavljal snemalni dan, saj so v enem dnevu morali posneti ogromno kadrov. Za snemanje Primoža pa so imeli na voljo zgolj dve uri. Kljub številnim izivom jim je snemanje uspelo spraviti pod streho in kot pravi Dejan je že med samim snemanjem vedel, da ob takšnem počutju in vzdušju sam izdelek ne more razočarati. 

Foto 4. Andrej Copot II foto: Alja Cestnik II

Kako so se odrezali ustvarjalci in ali vam je pesem všeč, pa presodite sami. 

 

Video produkcija: CAN Visuals
Režija: Rok Hvala
Asistentka režiserja: Mojca Bitenc
Producent: Dejan Žujić, Andrej Copot, Rok Hvala.
Kamera, montaža, barvna korekcija: Andrej Copot/CAN Visuals
Band: Dejan Žujić, Rok Hvala, Matej Mršnik, Boštjan Vajs, Aleksej Dolinšek
Frizura: Petra Potočnik, Maša Grogl
MUA: Maša Grogl
Styling: Ana Janc
Fotografinja: Alja Cestnik 

Glasba: Dejan Žujić
Besedilo: Dejan Žujić
Glasbena produkcija: Dejan Radičević
Aranžma: Dejan Radičević, Dejan Žujić, Matej Mršnik, Boštjan Vajs, Neisha, Miha Koren
Spremljevalni vokal: Miran Zupančič, Luka Šum
Mix: Dejan Radičević
Mastering: Gregor Zemljič

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      23.06.2020 ob 1:09 Čergoli gost

      Rumena brada je poseben design??? Tudi jaz bi rad bil rumenobradec!!!!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.