https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V soboški bolnišnici pozivajo obiskovalce, naj ob obiskih strogo upoštevajo navodila

22.06.2020 ob 11:45  

V Splošni bolnišnici Murska Sobota (SBMS) zaradi preprečitve okužb z novim koronavirusom veljajo preventivni ukrepi, zato so obiski možni le ob upoštevanju navodil. Vodstvo zato poziva vse, da navodila o obiskih dosledno upoštevajo, sicer bodo prisiljeni obiske znova prepovedati.


Obiski v SBMS so možni na vseh oddelkih, vendar le za eno zdravo osebo na dan pri posameznem pacientu za največ 15 minut. Obiskovalec mora imeti svojo varovalno masko, biti mora brez znakov bolezni (odsotnost kašlja, prehlada, povišane telesne temperature …) in z negativno epidemiološko anamnezo. Slednjo preverijo na vstopni točki.

Obiski so med 14.00 in 14.45, obiskovalci morajo skozi vstopne točke glede na oddelek (kirurški, internistični, infekcijski, otroški, ginekološko-porodniški), kjer je hospitaliziran svojec.

Pri porodnicah so dovoljeni samo obiski očetov novorojenčkov, pri otrocih, ki se zdravijo v bolnišnici, pa le obiski staršev ali skrbnikov.

Vsi drugi obiski zunaj omejenih okvirov in zaradi posebnih razlogov (na primer umirajoči) so možni samo po dogovoru z bolnikovim zdravnikom in pisno dovolilnico.

Vodstvo prosi, da obiskovalci navodila dosledno upoštevajo v dobro bolnikov, zaposlenih in svojcev, sicer bodo morali obiske znova prepovedati.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      23.06.2020 ob 8:52 gost

      Vsak si želi da obišče svojega bolnika žal pa moramo vedet da se spet lahko znajdemo v tej situaciji kot smo že bili.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      25.06.2020 ob 22:03 Pero gost

      ...bullshitt...

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.