https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Rok za oddajo vloge za izplačilo enkratnega solidarnostnega dodatka študentom se izteka

28.06.2020 ob 9:00  

Vsi višješolski in visokošolski študenti in študentke, ki so upravičeni do enkratnega solidarnostnega dodatka za študente in vloge še niso oddali, lahko to storijo še najkasneje do konca tega meseca, so sporočili iz Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport.

Zakon o interventnih ukrepih za zajezitev epidemije covid-19 in omilitev njenih posledic za državljane in gospodarstvo določa, da se izplača enkratni solidarnostni dodatek v višini 150 evrov študentom s stalnim prebivališčem v Republiki Sloveniji, ki se v študijskem letu 2019/2020 izobražujejo po javnoveljavnih študijskih programih v Republiki Sloveniji in na dan 13. marca 2020 niso bili vključeni v obvezno pokojninsko in invalidsko zavarovanje na podlagi 14., 15., 16., 17. in 25. člena ZPIZ-2.

Rok za oddajo vloge za enkratni solidarnostni dodatek je 30. junij 2020. Študentje, ki vloge še niso oddali, pa to lahko storijo tako, da na eUpravi oddajo izpolnjen elektronski obrazec »Vloga za izplačilo enkratnega solidarnostnega dodatka študentom«, ki ga najdete tukaj.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      28.06.2020 ob 16:30 G. O. S. T.,,, gost

      Zakaj bi vlogo isponjevalisaj so pa samo,,,, kurčevi študenti,,, tako jih imenuje en kurčev,,,, Jelinčič mandatar iz ozadja,,, po gostilnah v Ljubljani. V družbi samih tajkunov lopovih kradljivcev, Bavčar, Rupel,, itd,, on ragljablja kako so nesposobni Slovenci dobili kao njihov denar. Halo pizdek kretenski denar je od davkoplačevalcev ne pa vaš vladni kreten nesposoben.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.