https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KULTURA

Beltinski folklorniki gostovali v Makedoniji

01.08.2011 ob 17:59  

Folklorniki Kulturnega društva Marko Beltinci so od 19.7. do 25. junija gostovali v Makedoniji, kjer so se udeležili festivala "Valovi Ohrida." 

Gre za otroški in mladinski festival, kjer poleg folklornih skupin nastopajo tudi pihalne godbe in razne plesne skupine (moderni ples).  Festival, ki je letos potekal šestič, organizirata makedonska (Makfolk) in srbska organizacija Talija. Letos je potekal šestič. Nastopilo je skoraj 1.000 mladih iz Turčije, Ltive, Madžarske, Cipra, Poljske, Bosne in Hercegovine, Rusije, Bolgarije, Romunije, Srbije, Izraela in Hrvaške.

Folklorniki omenjenega društva se vsako leto odpravijo na gostovanje v tujino. Tako so že nastopali v Kanadi in ZDA, leta 2008 v Belgiji, leta 2009 v Nemčiji, lani pa v Italiji.

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.