https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

S sekiro resno grozil policistom, da jih bo ubil

26.06.2020 ob 14:30  

Pred dvema dnevoma sta se zgodila dva napada na policiste s sekiro.


24.6.2020 malo po 5. uri so bili policisti obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v zasebnem prostoru na območju občine Apače, ker je občan razbijal po hiši. Ob prihodu na kraj je imel občan v roki večjo sekiro.

Kljub večkratnim pozivom policistov naj odloži sekiro ukazov ni upošteval, ampak je z dvignjeno sekiro stopil proti policistom in grozil, da jih bo ubil. Zoper kršitelja so bila uporabljena prisilna sredstva, bil je obvladan, nato mu je bilo  odrejeno  pridržanje.

Osumljeni je bil skazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja napad na uradno osebo, ko opravlja naloge varnosti, priveden k preiskovanemu sodniku, ki je zanj odredil pripor.

Gre za istega kršitelja, ki je 15.6.2020 okrog poldneva ležal na cesti in oviral promet. Ob prihodu policijske patrulje je takrat zbežal v stanovanje in z balkona proti policistoma vrgel sekiro, ki je priletela v službeno vozilo in ga poškodovala.

Napad je podkrepil z resno grožnjo policistu, da ga bo ubil. Po krajšem prigovarjanju je potem kršitelj prišel z balkona in bil obvladan. Zoper njega je bilo odrejeno pridržanje in podana kazenska ovadba.

Istega dne, 24.6.2020 v isti občini kot predhodno so policisti PP Gornja Radgona okrog 10. ure zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja občanu zasegli osebni avtomobil. V postopek policistov se je vmešala družina kršitelja. Oče kršitelja je policistoma s sekiro grozil, da ju bo ubil. Osumljeni se je čez čas pomiril. V postopku ni bil nihče poškodovan. Zoper kršitelja bo podana kazenska ovadba za kaznivo dejanje napad na uradno osebo, ko opravlja naloge varnosti, poroča Policijska uprava Murska Sobota. 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      26.06.2020 ob 15:11 gost

      SAN MISLO KA SOBOTAINFO SAMO ZMORE KAJ TAKEGA, ZDAJ VIDIM DA TUDI POMUREC, BOG NAM POMAGAJ.

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.06.2020 ob 15:28 dolfe struna gost

        15:11............. Alo tij zabitoša raje nič ne piši ,ker tako ,kot ti pišeš z tiskanimi črkami si na bazi četrtošolčka nič več .Končno pa tak znamo ,ka tij kűp dreka smrdečega ,drugače ne znaš pisati .

        1 5 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.