https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Dars poleti v prenovo pomurske avtoceste

28.06.2020 ob 16:30  

Dars za letošnje poletje načrtuje več obnovitvenih del na različnih odsekih avtocest in hitrih cest. Predvidoma 6. julija namerava začeti prenavljati tudi pomursko avtocesto med Vučjo vasjo in Turniščem.


Predvidoma 6. julija bo stekla obnova nekaj več kot 11 kilometrov vozišča in objektov na obeh polovicah pomurske avtoceste med Vučjo vasjo in Turniščem. Promet bo urejen dvosmerno po polovici avtoceste. Večjih zastojev na Darsu ne pričakujejo. Izvajalca del, vrednih 12,59 milijona evrov, sta družbi Pomgrad in VOC Celje, so za STA pojasnili na Darsu.

Avgusta se nameravajo lotiti vipavske hitre ceste med Selom in Vogrskim, poleti pa med drugim načrtuje tudi preplastitev dela gorenjske avtoceste.

Dars je za obnovitvena dela izkoristil tudi obdobje epidemije covida-19, ko je bilo prometa manj. Kot so pojasnili, so preplastili skupno nekaj več kot 240.000 kvadratnih metrov poškodovanih asfaltnih površin avtocest, kar je 192 odstotkov več kot v primerljivem obdobju lani. Vrednost del je dosegla 7,26 milijona evrov, še navaja STA.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      28.06.2020 ob 18:00 G. O. S. T.,,, gost

      Sedaj se verjetno izvedejo dostavni pasi keri bi morali biti zgrajeni že zdavnaj. Samo denar za dostavne pasove seje veliko dušno razdelil. Med tiste keri so zelo veliko morali razmišljati da so njim vse možgani zatekli. Zato pa imamo samo hitro cesto. Nimamo pa avtoceste na naši veliki prostrani ravnici .

      17 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      29.06.2020 ob 15:52 Xy gost

      Očitno so pogruntal, da je Pomurje tudi v Sloveniji.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.