https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Preverite, kam se lahko odpravite ta konec tedna

02.07.2020 ob 15:30  

Ta konec tedna se bodo v Pomurju zvrstili številni dogodki. Prihajajo Soboško poletje, Radgonsko poletje in CestArt Festival v okviru katerih se bodo odvili številni koncerti in gledališke predstave, na sporedu pa je za vse ljubitelje kulinarike tudi Sočna vilica.

V petek na Sočno vilico, Soboško ali Radgonsko poletje

V Mursko Soboto prihaja že druga Sočna vilica, ki bo potekala jutri med 11. in 20. uro. Razvajali bodo: Mangoop! Burgers, Miyabi Japonska restavracija, Boš? Bom! Streetfood, Locoroll in Puffy Lil pancakes. Ponujali bodo tudi pivo iz pivovarne Pannonian Sailor Brewery ter Vino Jamnik

Jutri se začenja v Murski Soboti tudi Soboško poletje. Ob 21. uri zvečer bo na Trgu kulture zaigrala Prekmurska godba Bakovci. Koncert bodo popestrile tudi članice Društva prekmurskih mažoretk Bakovci, za piko na i pa se jim bo pridružila tudi znana prekmurska pevka Moira.

Jutri bo potekal tudi 19. spominski pohod ob meji, iz Gornje Radgone do Radencev. Zbiranje pohodnikov bo ob 17.45 uri pri spominskem obeležju »Nikoli več« v Gor. Radgoni na Maistrovem trgu.  Ob 18. uri sledi nato začetek pohoda ob reki Muri do Radencev. Še prej pa pozdravni nagovor župana Občine Gornja Radgona, Stanislava Rojka.

Ob 20. uri sledi nato slovesnost v »Spominskem parku osamosvojitvene vojne 1991« v Radencih, kjer bosta imeli nagovore Roman Leljak, župan Občine Radenci in generalmajor dr. Alojz Šteiner, predsednik Zveze SČ. Kulturni program bo popestril kvintet trobil policijskega orkestra ter učenke in učenci OŠ Kajetana Koviča Radenci. Pri tem opozarjajo, da avtobus iz Radencev do Gornje Radgone pred pričetkom pohoda in po druženju ne bo vozil.

V Gornji Radgoni se s jutrišnjim petkom pričenja tudi Radgonsko poletje, kjer bodo na pokritem odru na Trgu svobode ob koncih tedna potekali koncerti. Radgonsko poletje tako jutri ob 20. uri odpirajo kantavtorji Samo Budna, Darko Horvat in Tadej Vesenjak.

Prav tako v Gornji Radgoni se bo s petkom 3.7. pričel CestArt Festival, kjer bodo nastopili številni umetniki. Nastopili bodo ulični artisti »Ane Desetnice,« potekale pa bodo razstave na prostem in v galerijah (Galerija Logar, Pavlova hiša – Avstrija).

Za najmlajše bodo ob 16.uri v radgonskem muzeju Špital organizirali Muzejske delavnice. Cena posamezne delavnice je 3,00 € na osebo, trajanje delavnice pa bo potekala dve šolski uri.

Sobota v znamenju prireditev za otroke in koncerta Ane Bezjak na Skritem dvorišču

Na Drevoredu v mestnem parku bo zjutraj v soboto ob 9. uri potekal Otroški bolšjak. Vabljeni so vsi tisti otroci, ki so se jim doma nakopičile odvečne stvari, ki jih več ne potrebujejo, a so še varne za uporabo, kot tudi tisti, ki potrebujete kakšno dodatno stvar. S tem spodbujajo otroke k spreminjanju potrošniških navad in spodbujajo krožno gospodarstvo. Majhne otroke prijavite starši, večji pa se lahko prijavijo kar sami, in sicer do petka, 3.7. 2020 (051 618 064), so zapisali pri Društvu Nasmešek, ki organzira sejem. 

Za vse ljubitelje stripov pa bo med 10. in 13. uro na Grajskem dvorišču v Murski Soboti potekal 3. sejem starih stripov, ki ga organizirata MIKK Murska Sobota in Striparna Oblaček. 

Na Trgu kulture v Murski Soboti bo v okviru Soboškega poletja potekala otroška gledališka predstava Lutkovnega gledališča Fru-fru z naslovom Zlatolaska in trije medvedi. Predstava se bo pričela ob 10. uri.

Zvečer ob 21.uri pa bo na Skritem dvorišču nastopila mariborska jazzovska pevka Ana Bezjak. Na odru se ji bosta pridružila izjemna instrumentalista, v New Yorku živeči pianist in skladatelj Marko Črnčec in eden najvidnejših solistov Big Banda RTV Slovenija, trobentač Tomaž Gajšt.

Člani Cobra team-a v Rogašovcih organizirajo že 5. avto tuning show. Če bi radi videli veliko predelanih konjičkov, klubske in adrenalinske igre ter še marsikaj drugega si rezervirajte datum za največji spektakel na Goričkem, ki bo potekal v soboto od 10. ure dalje. Na dogodku se bo možno tako kot lani ohladit v bazenu, naposlušati glasbe ter osvežiti z hladno pijačo. 

Nedelja v znamenju Državnega prvenstva v kajaku in kanuju

V nedeljo ob 10. uri bo pri kroškem brodu potekalo Državno prvenstvo v kajaku in kanuju na divjih vodah. Zabavni program z živo glasbi bo potekal na predvečer prvenstva, v soboto.

Ob 18. uri bo v okviru CestArt Festivala v Gornji Radgoni potekal v Mladinskem centru Jam session z izvajalcema Darkmen. Darkmen sestavljata Karmen Mlinarič Horvat (vokal) in Darko Horvat (ak. kitara, vokal in spremljevalni vokal), v akustični izvedbi pa igrata skladbe različnih domačih in tujih izvajalcev rocka, popa, folka, bluesa.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      02.07.2020 ob 19:47 kama gost

      pijtajte Kacijna, epidemiologa svetovnega kova? Lejku tüdi v domačo vukojebino - pivnico, pozvati pajdaše, harmonikaše, kitariste, pomprdaše pa "ribati" do 2099, ko bo virus odšel iz naše lepe pokrajine. Upam, da tisti, ki še niso rojeni - dačakajo dan z ugotovitvijo - PA SMO LE PREMAGALI TO GOLAZEN, TO KITAJSKO SRANJE IN HVALABOGU, da se še nerojeni ne bodo spominjali slovenskih političnih pizdunov marec - julij 2020 - opcija desno - cerkev- maske in dveh propadlih strank s poveljnikoma PP- Ptuj petovia, no on drugi je sicer malo nižje od nas, bolj osredotočen na turizem, naš in Hrvački. To je tak, ko ti drugi komandirajo, ti si pa v luknji - samo da se ne pride do razkritja VELIKE BORBE ZA SLOVENIJO????????????? Sicer bi nas s našim prodanim orožjem postrelili, frdamani susedi, ki vSloveniji imajo posel, pizda Jelinčič, pa govori, da nas Slovencev ni za službo. Majku mu božju, nas je pa 100.000 BREZPOSELNIH, in vlada daje subvencije za zaposlitev tujh državljanov. Jebemti, v službo so dobrodošli Hrvatje, Bosanci, Srbi - na turizem pa ne?????? Podpovprečni človek to razume, vodilna struktura države pač ne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      7 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      02.07.2020 ob 19:53 kama - popravek gost

      ".....podpovprečno razumni" človek, saj nas je po Jelinčičevih besedah takih vsaj 2.000.000, budale desne opcije z ZMAGOM NA ČELU, KI JIM VODI VLADO, PA TEGA PAČ NE RAZUMEJO. sAMO KAJ ČE VEČ NE BODO v parlamentu, a določena bom kar napisal politična govna lahko mirno spijo?

      4 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      02.07.2020 ob 22:32 gost gost

      Med korona bedake, tam se lahko odpravite.

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.