https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

VIDEO: Deroča voda mlinu v Ižakovcih odtrgala mlinsko kolo

07.07.2020 ob 14:00  

Mlin v Ižakovcih pri Otoku ljubezni je poškodovala visoka in deroča voda reke Mure. 


Zaradi deroče vode in posledic sinočnega neurja je mlin na Muri, priljubljena turistična točka na Otoku ljubezni, ostal brez mlinskega kolesa. 

"Prejšnji teden smo se veselili, ko se je mlinsko kolo zavrtelo... danes vam žal sporočamo, da je visoka in deroča voda reke Mure mlin poškodovala," so sporočili iz Zavoda za kulturo, turizem in šport Beltinci. 

Na Otoku ljubezni je edini plavajoči mlin  v Sloveniji, ki so ga leta 1999 zgradili po prvotnih, izvirnih načrtih mlinov na reki Muri. Konec meseca junija so restavratorji mlinsko kolo obnovili, a se to ni dolgo vrtelo in kaj kmalu doživelo moč narave. 

*Foto: Zavod za turizem, kulturo in šport Beltinci

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      07.07.2020 ob 15:06 gost

      bujraši so slabo zabujrali :D hehe

      17 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      07.07.2020 ob 15:51 gost

      Pa kdaj bo enkrat konec teh dogodkov v občini Beltinci?? Stara direktorica je morala oditi, ker se je mlin potopil, novo nameščeni "naši" direktorici pa se je zgodila "naravna nesreča" in je pol mlina odneslo ZAKAJ? Ker nova direktorica ni mrdnila z prstom eno leto, kljub temu da je vedela v kakšnem stanju je mlin. Sprašujem se kaj recimo delajo te baburine na ZKT ko letos ni nobene prireditve v občini Beltinci, plačo pa dobivajo. Pa jebenti do kdaj boste še občani občine to zraven gledali, kaj se dogaja, oziroma se nič ne dogaja v občini.

      42 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      07.07.2020 ob 16:24 Nema veze gost

      Mlina je nišče nej dirno od te kda je postavljeni bil glavno ka je most betonski Brod pa tudi ne vozi neven ka se idwjo

      21 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      07.07.2020 ob 17:45 gost

      Na kratko: SRAMOTA!

      14 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      07.07.2020 ob 20:55 majko mila gost

      dobru, ka nej kakšuga kumara trufu, sigurno bi kumar spadnu kak puvoženi. Ja, jaj, jaj ešče malu, pa udnesi pulovicu utoka, pa nede več pruščinja avgusta. Ka nan dela kuronavirus, mij duma, voda razturavlje, kulou adiju.

      6 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      07.07.2020 ob 21:04 gost

      NESPOSOBNEŽI na celoj črti!! Vsi kak ZTK Beltinci tak KS IŽakovci z nesposobnim samovšečnim vodstvom! Tej pojma nemajo ka je mlin na Muri in kakšne posledice lahko pusti deroča narasla reka!!! Oni samo mislijo na obiske ljudi in betonski most ki kazi okolje porečja!

      20 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      08.07.2020 ob 12:01 domačin gost

      SRAMOTA Ižekovčari!! Nesposobni ste bilij ,pa boute!! Mijslim da se vam pipica iz ZTK in občine enkrat zapre ker ste prek preveč potrošili občinskegs denarja in nerazmite z njim delati !!! Nova direktorica in župan otprite očij in te grešnike sankcionirajte!!!

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      08.07.2020 ob 17:44 gost

      San slučajno slišal izjavo ene gospe na enem radiu. V minutnem prispevku, se je po izjavi, v mlin nabilo 3-5 dreves. Razmilo se je, kak če be nekak "špilal tetris". Kak vraga se to neje zgodilo v vseh teh letih, ka mlin stogij, pri dosti večjih vodah. Trenutno ta povišan pretok Müre, ni niti približno tak, ka bi potrjeval njene besede.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      09.07.2020 ob 8:07 gost

      Ta direktorica pa nima pojma od pojma. Na rtv se smejala temu dogodku, pa ka neve kaj bodo zaj napravili, najverjetneje de potrebna obnova. Pa nejste to glih zdaj pred kratkim končali ? Lidje dragi, tak se razmetava naš denar.

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.