https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Glavna nagrada Hudi maček filmu Koča

Ljutomer, 19.07.2020 ob 16:35  

V soboto, 18. julija, se je v Ljutomeru zaključil 16. Grossmannov festival fantastičnega filma in vina. Na zaključni prireditvi, ki je potekala na Glavnem trgu, so najboljšim filmom in vinu podelili nagrade.

Glavno nagrado Hudi maček za najboljši celovečerni film je prejel film Koča/The Lodge (Velika Britanija, Kanada, ZDA; režija: Severin Fiala, Veronika Franz).

Hrupnega mačka za najboljši glasbeni dokumentarec je prejel film Kje se konča telo?/Where does body end? (Kanada; režija: Marco Porsia). Slakov Hudi maček za najboljši kratki film je šel filmu Začarani mečevalec (ZDA; režija: Kevin McTurk). MELIES DARGENT, nagrado Evropske federacije festivalov fantastičnega filma za najboljši evropski fantastični kratki film pa je prejel film Slice of Life (Hrvaška; režija: Luka Hrgović, Dino Julius).

Nagrado za najboljše vino Vinski šampion Hudi maček je prejelo vino LeBlanc des Templiers (renski rizling) Turistične kmetije Hlebec.

Nagrado za najboljše vino je podelila Vinska kraljica Slovenije Ana Pavlin. Najboljšim filmom pa so nagrade podelili člani žirije v posamezni kategoriji. Pred podelitvijo nagrad je zbrane s posebnim nagovorom bo počastil filozof Peter Mlakar.

Na festivalu, ki se je letos odvijal v Ormožu in Ljutomeru, je bilo sicer prikazanih 28 celovečernih filmov, 7 glasbenih dokumentarcev in 30 kratkih filmov iz 27 držav, od tega v tekmovalnem programu 5 celovečercev, 7 glasbenih dokumentarcev in 25 kratkih filmov.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      19.07.2020 ob 16:43 Dolko gost

      Tuu ni mesat za politiko, in vse te bi morali izključiti iz sodelovanja. V trenutku ko postane to politični festival, kar očitno je, izgubi vso kredibilnost in zanimanje širše publike. Smrt antifi, svoboda govoru.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      20.07.2020 ob 7:05 Franjo gost

      To ni drugo kot maškarada in pijančevanje, nato kozlanje in scanje po vseh vogalih... sredi zabačenega lotmerka.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      20.07.2020 ob 11:08 Trg gost

      Bravo Franjo, točno tako. Pijančevanje, kozlanje in scanje bo betonu. Zaron greš po trgi ali skozi podhod, pa ti je slabo kak smrdi. Poleg gostiln sta bila potrebna dva šanka, saj je eden premalo. Kako je lahko Nijz dal temu soglasje. Da, redarji so, samo so pri šanku. Pijančevanja ne sodijo na trg, saj pijanec ščije kjerkoli, samo ne na Wc-ju ki pa je mimogrede samo eden v mestni hiši. Groza.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.