https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Jevšek: Investicija Mercatorja v Murski Soboti velik korak naprej k oživitvi mestnega jedra

21.07.2020 ob 13:00  

Danes je v križišču Slovenske ulice in Ulice arhitekta Novaka v Murski Soboti potekala novinarska konferenca glede gradnje Trgovskega centra Mercator. Sam projekt gradnje sta predstavila Luka Jurkovič, pomočnik predsednika uprave Mercator, d. d., in Aleksander Jevšek, župan Mestne občine Murska Sobota.

Mercator je predstavil predviden potek gradnje novega trgovskega centra v Murski Soboti, ki ga načrtuje med Ulico arhitekta Novaka, Slovensko, Slomškovo ter Gregorčičevo ulico.

Mercator je že v fazi projektiranja, predvidoma jeseni pa bo stekel postopek pridobivanja gradbenega dovoljenja. Mercator bo sam projekt predstavil potencialnim investitorjem, ki bodo zgradili celoten kompleks, Mercator pa bi trgovski del dolgoročno najel.

Prvi potencialni investitorji so že izrazili interes. Murska Sobota bo tako pridobila nov moderen trgovski center, ki bo uredil ta del mesta. Rok izgradnje bo odvisen od postopkov pridobivanja gradbenega dovoljenja in interesa investitorjev.

Skupna površina Mercatorjevega trgovskega centra bo velika približno 4.350m2, v sklopu projekta pa je poleg parkirišča predvidena tudi ureditev zunanjih zelenih površin, površin za pešce in kolesarskih stez ter otroško igrišče.

V novem Mercatorjevem trgovskem centru je predviden večji samopostrežni market s prodajno površino pribl. 2.500m2, ki bo ponujal širok izbor živil in življenjskih potrebščin. Ponudbo bodo dopolnjevali še kavarna in sklop najemniških lokalov različnih velikosti v skupnem obsegu 925 m2.

Pred začetkom gradnje bo potrebno izvesti odstranitev dela obstoječih objektov ob Slomškovi ulici ter objektov na sredini stavbnega kompleksa. Poseben del projekta predstavlja ureditev krožišča med Ulico arhitekta Novaka in Gregorčičevo ulico.

Aleksander Jevšek, župan Mestne občine Murska Sobota, je ob tem dejal:« Vesel sem, da se bodo naposled pričela dela za izgradnjo novega trgovskega centra v Murski soboti, kot je predviden v Občinskem podrobnem prostorskem načrtu mesta. Murska Sobota se mora kot mesto nadalje razvijati in občankam in občanom omogočiti čim bolj kakovostno življenje«.

»Gradnja novega trgovskega centra v Murski Soboti je bila ves čas v naših načrtih in veseli nas, da smo korak bližje dejanskemu začetku gradnje. Verjamemo, da bomo vsa potrebna dela izvedli v začrtanih časovnih okvirih in Murski Soboti ponudili nov in sodoben trgovski center, ki si ga občanke in občani želijo in ga potrebujejo«, je poudaril Luka Jurkovič, pomočnik predsednika Mercatorjeve uprave za področje nepremičnin.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      21.07.2020 ob 14:34 gost

      Ja ja samo trgovske centre,ljudje pa brez dela,ateri pa še delajo v prekmurji pa njih večina dela za minimalca,tak da komaj čakajo ta trgovski center.Nimamo vsi pokojnine 7000 eurov,kot častni občan MoMs.Tako,da vi sam delajte trgovske centre,jaz ga ne rabim.

      25 17 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        22.07.2020 ob 7:40 Mikimali gost

        70.000 evrov pokojnine. Butl, vsak dan za 1000 evrov zvišaš to pokojnino, kje si zdaj najšo tih 7000, v tvoji bolni glavi??

        8 3 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      21.07.2020 ob 15:04 Ashley gost

      I am making a good pay from home 1900 Buckets/week, that is brilliant, beneath a year agone i used to be unemployed amid a monstrous economy. I pass on God consistently i usedto be invested these bearings, and at present, I should pay it forward and impart it to everyone................... www.worksstar.com

      0 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      21.07.2020 ob 15:07 Ashley gost

      https://pomurec.com/

      0 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      21.07.2020 ob 15:27 gost

      Ta Sobota resno nema nikše forme. Zaj de te dobesedno čez cesto poleg cerkve nakupovalni center? Poleg de se pa cmarila sočna vilica. Kak da bi poleg Cityparka postavili cerkev.

      28 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      21.07.2020 ob 15:29 gost

      Ta Sobota resno nema nikše forme. Zaj de te dobesedno čez cesto poleg cerkve nakupovalni center? Poleg de se pa cmarila sočna vilica. Kak da bi poleg Cityparka postavili cerkev.

      13 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      21.07.2020 ob 15:37 gost

      In šerif ter oprode si bodo pripisovali zasluge za trgovski center .Trak bo verjetno rezal marulek Kučan in deklica ter Židan

      17 14 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        22.07.2020 ob 8:54 Tuuz gost

        Tovarne naj raje naredijo da bo narod imel denar službe potem ostalo ,saj jevšek nebo dal iz svojega žepa ubogi davkoplacevalci koliko jih bo spet vseskup stalo.

        9 4 Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      21.07.2020 ob 17:24 963 gost

      SDS-ovci in podporniki bivšega župana ste nevoščljivi, ker se v Soboti toliko gradi in mesto dobiva neko podobo kot se šika.

      20 23 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.07.2020 ob 12:18 Sobočanec gost

        963 In kaj se takega in toliko gradi ? Napiši ,ke sem doma v Soboti pa ne vem ka in kje se toliko gradi po tvojih zapisih .Verjetno si kar nekaj let nekje v Ormožu ,ali Lj Polje na zdravljeni in vidiš nekaj kar mi eni ne vidimo .Očitno preveč zdravil ti je pustilo posledice

        2 4 Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      22.07.2020 ob 9:01 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Tuuz,kaj te briga,ne bo iz tvojega žepa,zapisal si ,da nisi davkoplačevalec.

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      22.07.2020 ob 12:46 963 gost

      Saj ne gradi samo trgovske centre. Ko bo vse kar je v delu dokončano bo mestno jedro celovito spremenilo svoj izgled. Za razliko od nekaterih, ki iščejo samo napake, upam da na boljše.

      6 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      22.07.2020 ob 13:18 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Nadaijeve vinske kleti ne bo več.

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      27.07.2020 ob 0:45 Sobočanec gost

      V centru MS imamo že več praznih trgovskih lokalov. Na tej lokaciji bi moralo biti kaj pametnejšega ! Kaj pa naj izumijo svetovalci v MO z velkimi plačami. Trgovina in lokali bodo v mestu povzročali več logistike, hrupa in onesneževali samo mesto. Če Sobota želi biti neko regijsko središče, rabi marsikaj drugega? Ali?

      10 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      02.08.2020 ob 15:51 Legenda gost

      Tiho bojte pametnjakovici .naj se zida,...

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.