https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Predvidoma v septembru začetek izgradnje daljnovoda Cirkovce-Pince

22.07.2020 ob 13:20  

Minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec se je danes v sredo z delegacijo mudil na delovnem obisku na Madžarskem, kjer se je srečal z ministrom za zunanje zadeve in trgovino Petrom Szijjartom in ministrom za inovacije in tehnologijo Laszlom Palkovicsem.


"Obisk je bil namenjen krepitvi gospodarskega sodelovanja med državama ter oceni napredka čezmejnih infrastrukturnih projektov na področju energetike in prometa.

Osrednje teme so bile daljnovod Cirkovce-Pince, plinska povezava Nagykanizsa-Kidričevo, železniška povezava Beltinci-Lendava in Lendava-Redič ter cestne povezave med Slovenijo in Madžarsko," so pojasnili na ministrstvu.

 

"Eden od projektov Cirkovce-Pince bo po Vrtovčevih besedah vzpostavil prvo meddržavno povezavo z madžarskim prenosnim omrežjem in povečal zanesljivost delovanja elektroenergetskega sistema Slovenije.

"Zelo me veseli, da delimo skupna stališča glede pomembnosti čimprejšnjega začetka izgradnje daljnovoda Cirkovce-Pince. Predvidoma v septembru bomo pričeli z gradnjo," je po današnjem srečanju v Budimpešti povedal Vrtovec in ministra povabil na obeležitev začetka gradnje tega daljnovoda.

V načrtu je tudi plinska povezava Nagykanizsa-Kidričevo, s katero bi med drugim vzpostavili dostop slovenskega trga plina do skladišča zemeljskega plina na Madžarskem ter povečali zanesljivost oskrbe v Sloveniji. "Podpiram čimprejšnjo realizacijo projekta plinske povezave. Obstajajo še določena odprta vprašanja, za katere si želim, da bi jih v doglednem času rešili," je dejal Vrtovec.

Na področju prometne infrastrukture so ministri spregovorili o železniški povezavi Beltinci-Lendava in Lendava-Redič. Minister Vrtovec se je v luči hitrejšega razvoja Luke Koper zavzel za začetek umeščanja omenjene železniške povezave. "Gradnja železniške proge je v interesu Republike Slovenije. Luka Koper ima namreč možnost velikega zalednega skladišča v Beltincih in ta povezava bi pomenila korak naprej tudi v razvoju Luke Koper," je izpostavil.

Vrtovec je kolega seznanil s tem, da se je vlada prejšnji teden seznanila z informacijo glede projekta gradnje potniškega centra v Ljubljani, ki se je sprva imenoval Emonika. Minister je izredno zadovoljen, kot je dejal, da se bo projekt po mnogih letih premaknil z mrtve točke.

Szijjarto je po poročanju madžarske tiskovne agencije MTI poudaril, da konkurenčnost srednje Evrope sloni na krepitvi meddržavnih transportnih in energetskih povezavah. Izpostavil je pomen elektroenergetske in plinske povezave med Slovenijo in Madžarsko ter povečanja števila mejnih prehodov. Elektroenergetski omrežji obeh držav bosta po njegovih besedah z visokonapetostnim daljnovodom med Cirkovcami in madžarskim krajem Heviz povezani do konca prihodnjega leta.

Glede plinovoda je Szijjarto dejal, da bo lahko Madžarska, ko bo plinska povezava zgrajena, kupovala plin iz Italije, je poročala MTI," navaja STA.

*Foto: Ministrstvo za infrastrukturo (Twitter)

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      22.07.2020 ob 13:41 NEJ gost

      se paščiti, tou Orban zrikta, samu Đanči jemi more dupe polijzati. In po tej puvezavaj smu takoj v Evropi, čiglij malu proti Rusiji ubrnjeni.

      4 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      22.07.2020 ob 13:58 gost

      Zdaj si na slikah poglejte kako vas ta Janševa vlada nateguje z obveznim nošenjem neprimernih mask. Zaprti prostor, medsebojna razdalja nekaj centimetrov in NIKJER NOBENE MASKE. Kako dolgo boste Janševi in cerkveni potrebovali, da boste spregledali??

      13 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        22.07.2020 ob 16:08 gost

        Tisti, ki dajete minuse ste zabiti kot največji osli. Če ne vidite kaj kažejo fotografije, vam res ni pomoči.

        6 2 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      22.07.2020 ob 13:59 jaoj gost

      poglej "mažarico" in našoprotiutež, razlika v kakovosti, mogoče tudi v kvaliteti.Že tu Orban pridobiva proti püklastemu. Vugrijce su vugrijce, tü nemamu kaj.

      9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      22.07.2020 ob 14:13 gost

      ZA PREDSEDNIKA-------------------NAJVEČJEGA DEBILA, PEDRA ŽANA MAHNIČA----VEČJEGA IDIOTA OD JANŠE. SRAMOTA, KAJ POČENJA TA SEKRETAR--------SDS V CELOTI V JEČO ALI K ORBANU. SRAMOTA DRŽAVE SLOVENIJA TAKO SE IMENUJE STRANKA GOSPODA LOPOVA JANŠE.

      10 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        23.07.2020 ob 10:56 Lendavski nadvojvoda(original) gost

        Gost,dosta,lopov je nej guspoud.Ka že dela bratec Rajkec v teh težkih časih?

        2 0 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        22.07.2020 ob 20:43 gost gost

        Predvidoma v septembru začetek izgradnje daljnovoda Cirkovce-Pince, madona smo hitri, Madžari so daljnovod do Pinc zgradile že leta 2008

        1 0 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      22.07.2020 ob 14:31 G. O. S. T. gost

      Pokrajina madžarska se je začela razvijati zpomočjov puklastoga in orbana. To je bil dogovor v Bruslju med,,,, princem teme,,, in diktatorjev orbanon. Prekmurje se mora imenovati madžarska pokrajina.

      9 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      22.07.2020 ob 17:12 gost gost

      Ka sploh objavlate betežne zapise ,kak je npr, te zadnji? Samo provocira. Pa že edouk nehajte s tremi zabitimi vogri. Če se komi ne vidi, lejko ide ta, cesta je širka. Ka si vse ne dovolijo, ge na svejti se še tou dogaja, ka vupajo takše provokacije pisariti. Ite ta, samo tan nede subvencij, pa etakših ,pa takših penez iz proračuna, štete moremo vsi plaćuvati, ka lejko eni tak primitivno provocirate.

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      22.07.2020 ob 20:37 B B gost

      Ste videli pizdiči golobradi kreteni! Če nega Janše , nega dela nej razvoja!!!! Vaše magarčine nevaspijtane nemajo pojma o razvoju in nabavi sredstev za izvedbo del ter razvoj zabačene prekmurske krajine! Kreten šarček nevej niti odked sunce sija kak tudi vsi vij majmunje ki ga podpirate nej! golopizdiči

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.