https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KRONIKA

Na območju Policijske uprave Murska Sobota porast vlomov in tatvin

22.07.2020 ob 14:45  

Policisti na območju Policijske uprave Murska Sobota v zadnjem času beležijo porast vlomov v stanovanjske hiše in tatvine motornih žag ter različnih električnih orodij, predvsem iz odprtih gospodarskih poslopij. Tatvine storilci izvršujejo tako podnevi kot tudi ponoči.

Policisti zato še posebej opozarjajo vse občane, da poskrbijo za varnost svojih objektov in svojega premoženja, da pazijo na svoje stvari, jih pospravljajo z dvorišč in vidnih mest, predvsem pa spremljajo dogajanje, saj si storilci pogosto predhodno ogledajo objekte in okolico.

V primeru njihove daljše odsotnosti naj o tem obvestijo svoje najbližje in sosede ter jih zaprosijo, da jim iz poštnega nabiralnika poberejo pošto, občasno prezračijo prostore, s čimer bodo poskrbeli, da ne bo videti hiša zapuščena in bolj vabljiva za vlomilce.

V kolikor opazite sumljiva vozila ali osebe vas naprošajo, da si zabeležite registrsko številko vozila, opis oseb in smer kam so se osebe odpeljale. O tem obvestite policijo na tel. št. 113 ali anonimno številko policije 080 1200.

V primeru, da opazite sledi vloma, ne vstopajte, kajti storilec se lahko še vedno zadržuje v objektu. Ob morebitnem soočenju s storilcem se ne izpostavljajte, zlasti, če je fizično močnejši, oborožen ali jih je več - pomembnejša naj bo vaša lastna varnost! Do prihoda policistov tudi ničesar ne prijemajte ali premikajte, da se ne bi poškodovale ali uničile sledi, ki bi lahko pripeljale do odkritja storilca kaznivega dejanja.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      22.07.2020 ob 15:40 gost

      Ti se na toj si liki tak fejst mantra nejde to bole enostavno. Vej pa vrata prli dol zeme kak je odpri bedak kak se mantra.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.