https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

OSTALI ŠPORTI

Baloh po treh pomurskih občinah prekolesaril tisoč kilometrov

27.7.2020  

Slovenski ultrakolesar Marko Baloh je v 28-urnem neprekinjenem kolesarjenju na trasi v občinah Dobrovnik, Lendava in Turnišče prekolesaril 1000 kilometrov. Balohu je uspelo doseči novo rekordno znamko, ki zdaj znaša 28:50:14 ure

Marko Baloh je v petek ob 17. uri, v Dobrovniku začel nov poskus podiranja ultra-kolesarskih svetovnih rekordov. Balohov glavni cilj je bil svetovni rekord na 1000 km, spotoma je računa še na vsaj nekaj krajših rekordov, med drugimi 24-urnega na cesti, ki ga drži Christoph Strasser s 896,2 km.

Marku Balohu žal ni uspelo podreti svetovnega rekorda od Strasserja, je pa prekolesaril 1000 kilometrov v občinah Dobrovnik, Lendava in Turnišče, ter tako uspel podreti svetovni rekord v svoji kategoriji. 

Baloh je prevozil 865,3 kilometra. Do želenega rekorda (899 km) mu je zmanjkalo 33,7 km ali krog in pol. V kolikor bi želel Strasserja prehiteti za las, mu je zmanjkalo 30,5 km.

Podiranje svetovnega rekorda je potekalo v Dobrovniku, kjer bi morala letos potekati že peta izvedba edine 24-urne dirke v Sloveniji Slo24Ultra. Prireditev so zaradi pandemije odpovedali.

Foto: Fb Marko Baloh ultra-cyclist

Več fotografij v spodnji galeriji …

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.