https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Kljub zvišanju trošarin cena bencina in dizla nespremenjena

27.07.2020 ob 18:00  

Regulirani ceni pogonskih goriv bosta tudi v naslednjem 14-dnevnem obdobju ostali nespremenjeni. Uredba o določitvi zneska trošarine za energente začne veljati 28. julija 2020.


"V skladu z Zakonom o trošarinah se trošarina od energentov plačuje v absolutnem znesku, ki je določen za posamezno vrsto izdelka, in različno glede na namen (za ogrevanje ali pogon). Trošarinska obveznost nastane v trenutku proizvodnje ali vnosa ali uvoza, obveznost za obračun in plačilo pa nastane s sprostitvijo v porabo in je določena v 6. členu Zakona o trošarinah. Trošarinski zavezanec mora pri obračunu trošarine upoštevati zneske trošarine, ki veljajo na dan nastanka obveznosti za plačilo trošarine. Zakon daje pooblastilo vladi za zmanjšanje ali povečanje trošarine, v skladu z ekonomsko politiko Republike Slovenije," so sporočili iz urada vlade za komuniciranje.

S predloženo uredbo se spreminja trošarina:

- za bencine zviša z 0,37987 evra/liter na 0,38051 evra/l oziroma za 0,00064 evra/liter in

- za plinsko olje za pogon zniža z 0,34663 evra/l na 0,34523 evra/l oziroma za 0,00140 evra/liter.

S spremembo zneskov trošarin se cene glavnih dveh energentov ne bodo zvišale in bodo še vedno znašale 1 evro/liter.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      27.07.2020 ob 22:08 LFL gost

      Bravo vlada in hvala vam .Tak se to dela za državljane.Vse predhodne nevlade pa so samo dvigovale enkrat cene pa spet trošarine.Vse rdeče vlade se naj nekam GONIJO ..............Samo rdečuharjev več nikoli.

      12 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      27.07.2020 ob 22:31 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      LFL,napravi si zalogo aspirinov in antidepresivov,kmalu jih boš rabil,nori boš,dolgi nos boš imel,v glavnem idiot Ivanov.

      2 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      28.07.2020 ob 5:58 gost

      Zate so aspirini preslabi ,vzemi si kaj močnejšega TELE LEVUHARSKO.GNOJ RDEČI .Ti že zdaj imaš dolgi nos in z dolgim nosom boš pokopan. Čigav idiot si že ti ? Saj še sam ne veš,tak si pritisnjeni.

      9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      28.07.2020 ob 20:55 LFL gost

      Tako poceni GORIVA že nismo imeli že 11 let.Tak da se levuharji lahko zamislite kaj so delale vaše rdeče vlade. a kaj razmišljate ?

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.