https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Škof Peter Štumpf: Debeli, mastni, pedofilski farji in zločinska Cerkev živijo na vaš račun...

04.08.2020 ob 10:45  

Škof Peter Štumpf: "Ker je vaš namen prazniti cerkve, vam moram povedati, da s tem pridno praznite tudi svoje žepe."

"Debeli, mastni, pedofilski farji in zločinska Cerkev živijo na vaš račun...

Aja?

Mnogi ste jih precej podlih in umazanih izrekli na račun Katoliške Cerkve ob mojem komentarju primera gospe Pivec, pa tudi sicer ob drugih priložnostih, tudi v spletnih klepetalnicah, ne šparate jezika.

Pa malo poglejmo pobližje to cerkveno parazitstvo, zločinsko podlost, pogoltnost in še marsikaj drugega, kar očitate meni, drugim škofom in "farjem".

Zaradi "korona" krize so se letos slovesnosti svetih birm zelo "zaštrenale". Tako tudi cerkvene poroke, prva obhajila in krsti. Med gostilničarji, fotografi, snemalci, frizerji, trgovci, cvetličarji, lectarji in še kakšnimi je nastal nemir, ker bo prihodek manjši.

Osebno sem dobil kar nekaj pozivov od teh in tudi staršev, naj ukrepam in rešim to zagato tako, da slovesnosti bodo in da bodo lahko pravočasno rezervirali gostilne, frizerske salone in kar je temu podobnega.

Prav. Z župniki smo ukrepali, a pri tem tudi upoštevali varnostne predpise. Nekaj slovesnosti je že bilo, nekaj upam, da še bo.

Če vzamem zelo minimalno povprečje na eno družino, recimo 1.500 evrov stroškov, ki si jih starši birmancev, novokrščencev, botri, novoporočenci in njihovi sorodniki naložijo za obdarovanja, obleke, frizerje, kosila, ponekod ansambe in še mnogo drugih reči, potem vam moram povedati, da vsi prej našteti sektorji, in še mnogi drugi, na ozemlju škofije Murska Sobota samo v enem letu zaslužijo na račun omenjenih bogoslužnih slovesnosti po naših katoliških cerkvah najmanj od 1,5 do 2 milijona evrov. Vendar je realna vsota mnogo, mnogo višja. V Sloveniji torej na račun vseh teh bogoslužnih dejavnosti Katoliške Cerkve gostinska podjetja in poleg še trgovine, frizerski saloni in mnogi drugi skupaj letno zaslužijo več 10 milijonov evrov.

Že leta škofje in župniki rotimo ljudi, naj zmanjšajo stroške pri teh praznovanjih. Pa kakorkoli že, zaslužek je je le zaslužek, in to velik, in za podjetja ter posameznike in tudi za državo je to dobro.

Kaj pa zaslužek gradbenih podjetij, ko obnavljajo sakralne objekte, pa turističnih agencij, ki prevzemajo in organizirajo romanja? Kaj pa Karitas, ki prevzema velik del socialnih bremen države? Naj vas spomnim, da Karitas ni od kakega "saharskega potapljaškega društva", temveč je od Katoliške Cerkve.

Dragi sramotilci. Če Cerkev prične obhajati vsa ta bogoslužja drugače, kot je to delala do sedaj, in če bo prenehala s svojimi rednimi dosedanjimi dejavnostmi, se bo močno ustavil dotok denarja tudi v vaše tako zelo požlatnjene, poštene, pedofilsko neoporečne in dušebrižniško čiste žepe. Takrat cerkvene "ovčice" kot radi vernike ponižujete, ne bodo ob takšnih bogoslužnih slovesnostih več trošile, in zato bodo tudi vaši žepi postajali vedno bolj prazni in tudi bolj čisti.

Če v Cerkvi na Slovenskem ukinemo vseh šest škofijskih Karitas, 1000 župnijskih Karitas, kuhinje za brezdomce, materinske domove ter domove za ostarele, da ne omenjam vzgojno-izobraževalnih ustanov, potem bodo tudi žepi mnogih od vas vedno bolj čisti in neoporečni, in na koncu samo še strgani.

Če delate, kot to pravite, potem bi morali vedeti, da je vaše delo in zato tudi zaslužek v nemalo stvareh odvisen tudi od tega, kar se dela v Cerkvi in kar za vas s plačevanjem storitev prispevajo cerkvene "ovčice". Storitvene infrastrukture so namreč povsod med seboj prepletene. In tudi vi ste tukaj vmes.

Ker je vaš namen prazniti cerkve, vam moram povedati, da s tem pridno praznite tudi svoje žepe.

Kaj bi vam še dalje razlagal, saj itak ne razumete.

Sram vas je lahko pred mnogimi slovenskimi poštenjaki in poštenjakinjami, ki vidijo, cenijo, razumejo in tudi mnogo naredijo za Cerkev, da lahko navkljub bremenom svojih očividnih napak še kaj dobrega naredi, in da si mnogi tudi zaradi njenega dela še vedno lahko režejo vsaj košček kruha.

Aja, dragi sramotilci, še to. Ko se boste veselili in gostili na kakšnem krstnem, birmanskem, prvoobhajilnem in podobnem kosilu, čeprav ne hodite v cerkev, oziroma Cerkev sovražite, se takrat le malo spomnite, zakaj in zaradi koga ste takrat tam.

Vseeno naj vam tekne," je na družbenem omrežju Facebook zapisal murskosoboški škof msgr. Peter Štumpf.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      04.08.2020 ob 11:14 gost gost

      Seveda zagovarja ravnanje trenutne ministrice in s tem celotne pokvarjene vlade pod vodstvom izprijenega JJ. Upajmo, da ne bodo več dolgo maltretirali slovencev, ki niso tako butasti, da bi to hierarhijo prenašali. Ta trenitna ministrica pa ima v tem kratkem času toliko masla na glavi, da je oplela za zmeraj. Tudi cerkev kot institucija ima precej masla na glavi, ki pa ga že tradicionalno ne priznava. Pa to nima nič opraviti s krščanskim naukom, ki uči dobro. Vendar so tudi cerkveni učitelji samo ljudje, ki imajo tudi napake, ki pa se prikrivajo in to ni prav. Zato najprej pomesti pred svojim pragom, kjer je dosti smeti.

      52 26 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      04.08.2020 ob 12:22 Vernik gost

      Res je, da marsikdo se ne zaveda in še izkoriščajo karitas, čes da nimajo za nakup šolskih potrebščin, a za cigarete pa za kaj drugega pa imajo? A jih ni sram, da izkoriščajo karitas, drugače k maši ne hodijo, a tam pa prosijo.Karitas bi mogel redno vse pregledati kako je v resnici, ker res poznam v živo primer kadi čik za čikom, hodi okrog pol za otroka pa gre na karitas.A ene res ni sram?

      46 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      04.08.2020 ob 12:30 Bučko gost

      G.Štumf ima prav. Največ se pri zakramentih zapravi v gostilnsh,frizerjih...ne v cerkvi. Ko smo se mi bili pri birmi,lepo domov na kosilo,domaci ib botri, pa amen

      42 17 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.08.2020 ob 20:38 Grof gost

        Pa te trbej tri ceremonije ka grataš polnopravni član te organizacije? Pa što si je tou zmislo? Ja, cerkev...zdaj de pa on pametoval.....

        18 9 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      04.08.2020 ob 13:00 gost

      Z vsem spoštovanjem do gosoda škofa - a tokrat je šel predaleč. Saj bi človek razumel, da mu je dovolj nenehnih napadov na RKC, vendar ta "bes" ne sodi v javnost.

      56 21 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      04.08.2020 ob 13:28 GOST gost

      Iz prispevka je razvidno škofovo zelo zelo primitivno in arogantno razmišljanje. Kaj takega si noben škof ne bi smel privoščiti.

      54 19 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.08.2020 ob 21:17 gost

        Naj se vzame za vzor Gospoda Škofa Cvikla in bo videl kako se obnašajo normalni služabniki BOGU.

        13 2 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.08.2020 ob 21:36 gost gost

        Zakaj je potreben varnostnik - varnostna služba na ploščadi pred cerkvijo in to po službeni dolžnosti ?!

        11 2 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        05.08.2020 ob 14:07 gost

        Hej ti gost- primitivizem in aroganco si pripiši kar samemu sebi. Tukaj se lahko le vprašaš, če je škofovo pisanje v tej obliki primerno.

        4 2 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      04.08.2020 ob 13:41 razočarani gost

      Vsem škripa v denarnici ,zato pa take reakcije, ki niso primerne ob določenih temah! Gospod škof, tole mešanje korone z cerkvijo nikakor ne prinaša pravega odziva na stanje v naših župnijah in znotraj njihovih organizacij! Kam nas pelje ves ta bes!???

      38 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      04.08.2020 ob 13:47 ni res gost

      škof ima popolnoma prav, tisti, ki žalijo, ne hodijo niti okrog cerkve, tudi naj, če so 2SEJAKI" NE GREDO NA PRAZNOVANJA, KI SO POVEZANA Z CERKVENIMI OBREDI IN KRŠČANSKIM ŽIVLJENJEM, PA ČEPRAV JE - KAKŠNO JE. Tisti obritoglavci naj gredo v pizdo materino, namesto šinfanja in sedenja ob takih priložnostih pa naj lovijo ribe v gramoznicah. Gostoilničarji, frizerji, cvetličarji pa naj prosijo Janeza Janšo, da jm reši izgubo prihodka, naj jim priskrbi zaslužek brez davka, da ne bodo vračali.

      19 30 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.08.2020 ob 14:27 Lendavski nadvojvoda(original) gost

        NI RES,vernik si,verjetno ,in po tvojem zapisu "pizda materina" in krščansko življenje pri tebi sodita skupaj.

        21 10 Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      04.08.2020 ob 14:34 Marmur gost

      V glavnem se strinjam s škofovimi navedbami, da na račun cerkvenih "prireditev"" ( maša, krst, obhajilo, birma poroka, pogreb, proščenje, romanje idr.) precej zaslužijo drugi, kot so gostinci, trgovci, mesarji, frizerji, lectarji ... A tudi Cerkev pobira denar od ljudi in se bogati. Kako bi si sicer posamezni duhovniki lahko kupili drage avtomobile, gradili velike župnijske domove in si privoščili še marsikaj? Kaj ni Kristus govoril, da je potrebno živeti skromno?

      37 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.08.2020 ob 20:43 grof gost

        Točno tak. Zakoj se pa on vozi s prevoznim sredstvom, ki stane...ohoho.....kakši Clio ne bi bil dober? On de pametoval...naj pametuje tan pri svojen šefi, naj se ukineje vse te glupe ceremonije..

        20 6 Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      04.08.2020 ob 15:07 gost

      edino pravilno in resnično napisano gospod škof,naj se zamislijo sramotilci in tisti ,ki se trudijo spodkopat temelje RKC ,zares dobro zapisano,samo tako naprej

      24 32 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      04.08.2020 ob 15:56 gost

      V okvirih cinizma in sarkazma je škof nakazal dvoličnost, hinavščino, zahrbtnost,... današnje družbe. Če zadevo prebereš dobesedno, so rezultat zgornji komentarji in se odražajo v/na nivoju posameznika.

      18 15 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      04.08.2020 ob 17:38 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Hja,škof presvetli,ki si presveti,da bi na školjki sedel,zato pa serj...bolj zgoraj,Jezus ni imel zlata ,ne omikanih oblek,ne škofovske palice oblite z zlatom,ne debelega prstana,imel pa je nauk,na katerega se vi izvoljeni poserj...iz debelih riti,z tabo vred.Amen.

      27 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.08.2020 ob 18:55 Lipa3 gost

        Ja ,paJezus je mel bolj linijo ni bil tak pohleven,kak Stumf ma dosti zaloge in naj ne laja telko.Stump drzi se evangelija,ce je Bog bos se prvi v pekli v ocvirke spreminjal.

        21 6 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        05.08.2020 ob 0:08 Gost gost

        Lendavski, pa što si tij, ka lahko od nekoga pijšeš same lažij in se tak sramotijš, ve je pa Škof napijsal resnico ..... Seveda vas pa ene zelo bolij.

        9 7 Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      04.08.2020 ob 20:07 Karlo gost

      Sem fotograf in moja ponudba pokriva povpraševanje. Od tega živim in to delam. Pošteno. Sodelujem s kolegi snemalci,cvetličarji, gostinci. Zakaj mene in moje kolege, sodelavce tale gospod žali? Koga on v bistvu žali? Poštene ljudi, ki služijo svoj kruh in so krivi zato, ker jih najemajo drugi ljudje. Kateri veri on pripada? Kristjani se namreč drugače obnašajo. Malo sem zmeden.

      29 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.08.2020 ob 21:02 gost

        Dvomim, da gre za žalitve. Nočem biti nesramen. Ampak nekdo zgoraj je pojasnil (čulo se bo čudno) "prehranjevalno verigo". Kakorkoli vzamete, verjeli ali ne, so vpeti lokalno gospodarstvo. In ja. V tej verigi so vpeti vsi prej omenjeni vaši kolegi.

        8 2 Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      04.08.2020 ob 20:21 hitri gost

      Gospod škof povejte enkrat koliko zasluži cerkev, duhovniki in vi škof pri teh cerkvenih dogodkih in ne norčuje se iz ljudi, saj tako cerkev kot vi ste vedno in še vedno zelo lepo živite na račun vernikov, ki vam pridni prinašajo darove. PA NAJ VAM TEKNE GOSPOD ŠKOF.

      21 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.08.2020 ob 23:58 Počasni gost

        Nevem in me tudi ne zanima, če si kdaj kaj daroval cerkvi, bi pa te rad opomnil, da se darovi darovani komurkoli, pa če je to x osebo ne oponašajo in se iz njih ne norčuje.

        8 3 Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      04.08.2020 ob 20:34 Ges gost

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      04.08.2020 ob 21:17 Karele K. gost

      Škof počasi dojema, da ljudje spoznavaajo, da je njegova cerkev in štorija o Jezusu in bogu največja prevara v zgodovini človeštva katera traja že več kot 2000 let. Na račun te prevare on in njegovi predhodniki dobro živijo na račun revnih in obubožanih ljudi kateri mnogokrat, ko so v stiski 6začnejo verjeti v njihove manipulativne besede in jim za to še plačajo-darujejo kot oni pravijo zadnji cvenk katerega imajo v žepu ali v nogavici. Seveda se na tej zemlejski obli vse spreminja v skladu z zakoni narve in tudi ta štorija o Jez7usu in bogu počasi izginja. Človeštvo mora poskrbeti, da to štorijo spet ne zamenja neka podobna katera bi spet prevarala človeštvo in bi ga spet izžemala, da bi neki novodobni debeli farji spet dobro živeli. Kar se tiče zločinskosti pa je res, da je RKC povzročila človeštvu toliko gorja kot nihče drugi v zgodovini. Mučili so sposobne ljudi in jih pobijali, oni so bili prvi sužnjelastniki, ko so za njih delali reveži in so jih lahko po mili volji ubijali in mučili z njabolj primitivnimi in groznimi mučilnimi napravami. Zato bi Štumpf bil heroj, če bi povedal resnico, ne pa da cinično razburja ljudi s takšnimi izjavami kot stojijo v naslovu. Povedati bi moral, da je vse to laž kar stoji v njihovih pridigah.

      18 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.08.2020 ob 22:26 Lendavski nadvojvoda(original) gost

        Pridige so pravljice,pravljičarji so debeli pripovedovalci,ti pravljičarji pa so pridobitneži svojih riti,začetniki kapitalizma izkoriščevalskega manipulatorskega,pijavke .Jezus je bil,nedvomno,bil je človek,bil je morala tistega časa,tudi današnjega.Oni,ki so se privlekli iz lukenj katakomb, so to kar imamo danes od cerkve,dno morale.

        10 6 Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      04.08.2020 ob 21:27 Opa-zovalec gost

      O tvoj bog ...

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      04.08.2020 ob 21:33 gost gost

      Zakaj je potreben varnostnik na ploščadi pred cerkvijo, ki je tam po službeni dolžnosti (preverjeno) ?!

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      05.08.2020 ob 12:54 G. O. S. T. gost

      Inkvizicija cerkve se je začela odkrivati. Kajti do zdaj je delovala prikrito. Zdaj se bo še začelo ko nebo več denarja za farsko raskošje, ne rečem da so vsi enaki tudi pošteni se najdejo, ampak so za prste ene roke. Ta ki je tako glasen sigurno ni eden od poštenih, kajti baje je dosti na obisku pri klarisikaj v Turnišču. Zakaj le,

      10 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      05.08.2020 ob 16:16 gost

      G.O.S.T. -tij pa si zelo bolan v svoji nevarno primitivni mali pameti,kakšne grdobije pišeš,če bi videli tvoji starši,kakšne grdobije pišeš ,bi se mogel vsem javno opravičiti,kot mnogi tu ,ki nekaj brezveze nabijate o nekih zadevah ,o katerih se vam niti ne sanja..Inkvizicija vas muči,pa saj niti ne vste ka pomeni ta beseda,da je RKC zakrivila vse vojne,hehe nemorem verjeti,če se že gremo tako,je 30-letno vojo 1618-1648) nastala , ko so predstavniki protestantskih stanov vdrli v praški grad in po prepiru vrgli s tretjega nadstropja dva cesarska namestnika in njunega pisarja,PROTESTANTSKIH ...med drugim,veliko vojn je bilo med kraljestvi,100 letna med anglijo in francijo,konkvistadorji niso pomorili toliko južnoameriških domorodcev,kot so jih pomorile bolezni stare evrope,sedaj pa vsi pametni...mar je 1 in 2 svetovno vojno zakuhala RKC??ap hladno vojno tudi,vijetnam korejo??irak,sedaj nazadnje...ne nekaj delat pametnega ,ker samo noro ven padete pol..Pa še nekaj,če nebi bila cerket tako močna v srednjem veku pa pozneje,bi sedaj vi sramotilci.še sedaj po hostah hodili pa nabirali lešnike,carkev je bila nekoč akademsko središče,pa tudi ni bilo vsepovsod isto,pustimo rim in italijo,anglija ,irska,francija,španija,nemčija,slovaška,češka ...austrija so imele odlične univerze,in marsikateri učenjak se je šolal tam,o katerem sedaj beremo v zgodovinskih knjigah...Tako de ne bluzite kar nekaj

      8 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      05.08.2020 ob 16:18 gost

      pomurec objavi komentar ki sem ga napisal

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    21. gost
      05.08.2020 ob 16:34 gost gost

      Gost ob 16,16 umiri se in ne pisari bedarij. Svoja bolna prepričanja obdrži zase, ker ne vzdržijo vode in še marsikaj ne. Ljudje dobro razmišljajo. Tega si škof ne bi smel privoščiti, naj komentira svoje cerkvene zadeve, politiko pa naj pusti pri miru. Cerkev je pri nas ločena od države in tako je tudi prav. Tudi politiki ne komentirajo razne cerkvene zamenjave in škandale. S trenutno ministrico se bo že obračunalo in naj za vedno odide iz politike.

      5 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        06.08.2020 ob 13:46 gost

        ti se umiri,če je kdo tukaj bolan si to ti z svojim nizkim iq zlate ribice v ledeni vodi..škof lahko komentira kot vsak drug,kar mu paše..saj pa smo v demokratični državi,če lahko levica udriha z bolanimi komentarji v državnem zboru,pa vsak ,ki ima 5 min časa,zakaj pa nebi še škof..očitno si se našel v tem kar je povedal,pa si sedaj cel penast kot stekel garjavi potepuški pes..pomiri se da se ne speniš

        8 1 Prijavi neprimerno vsebino
    22. gost
      05.08.2020 ob 17:15 Nemanja Milovič gost

      Debeli je pravi pošten astronavt.....želi da leti u nebo, neka mu je sretno.

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    23. gost
      05.08.2020 ob 18:47 G. O. S. T. gost

      Gost 16,16 ti sploh veš kaj pišeš ti preštudiraj najprej zgodovino in takrat lahko pišeš o inkvizicija. Od kdaj do gdaj se je dogajala gdo jo je vodil gdo je bil tihi in glavni organizator tega temačnega obdobja. Štekaš budalo in takrat se lehko pogovarjaš o teh dogodkih.

      4 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        06.08.2020 ob 13:50 gost

        G.o.s.t ,ne se smešit še naprej,ti boš tukaj nekaj predaval o zgodovini,pa o inkviziciji itd...si pa včeraj nehal sesat zizo,budalo te je spočelo,in tudi takšni morajo žal obstajati,škoda le ,da se ohranja tako seme,da pol take budale golmazijo po tej ubogi zemlji,budalo maloumno,spočij se od vsega tega te bo še pobralo,pa pazi se da te ne obišče španska inkvizicija,tisti so bili najhujši,se že postavlja grmada ,tako da ne lajaj budalo

        7 1 Prijavi neprimerno vsebino
    24. gost
      06.08.2020 ob 7:25 gost

      Priokusa pedofilije se cerkev kot instutucija ne bo znebila... Ker so to dejansko poceli in to je dejstvo. In to niso bili osamljeni primeri.. Bilo jih je vec kot si upa marsikdo pomisliti... In pol ti isti ljudje pridigajo o grehih in dajejo napotke za zivljenje... Pa to je sala tisocletja...Vsi seveda niso, ampak se vedno delajo za isto institucijo, ki v osnovi dopusca take zlocine...

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    25. gost
      07.08.2020 ob 6:55 G. O. S. T. gost

      ,,, čunder,, skrivanje pod drugimi vzdevki ti nič ne bo pomagalo. Kajti tvojeblesavi zapisi te izdajajo pa tvoje,,, lajanje,,,. Budalo hlapec bulozni.

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    26. gost
      07.08.2020 ob 11:15 Pista gost

      dragi pisci komentarjev ali se vam je zmesalo ali sploh veste kaj pisete ,toliko nesramnih besed nenajdes nikjer na nobeni spletni strani kot tu v pomurju,nezagovarjam vse duhovščine ,vendar kdo je največ dal ,da imamo danes slovensko besedo in ,da slovenci sploh obstojamo,vsi spomeniki ,ki stojijo po prekmurju in po sloveniji in,da jeprekmurje sploh slovensko so večinoma bili duhovniki ,tukaj vidiš kateri ljudje so največ prispevali svojimi dejanji,da slovenci sploh obstojamo ,danes pa se jih na nesramen način ponižuje,ti ljudje niso vredni ,ki to pišejo ,da živijo v sloveniji

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    27. gost
      07.08.2020 ob 14:24 gost

      se strinjam s tabo Pista,zelo dober komentar si napisal.Saj se pa ve kdo je tu plačen ,da provocira ,pač ta neumen ,bolan in sam sebi nevaren Df,saj če bi bilo to kje drugje na portalu,bi ga že daven dan izbrisali ,tu pa ga podpirajo,celo ko se gre kaj od RKC..Naprimer,zablokirano je bilo komentiranje pod objavo Nk Betinci,pa pod vsako objavo dvorca rakičan,še kaj bi se našlo,a ko je pa kaka objava od RKC pa ne,pol pa je dovoljeno ,da se na najbolj nesramen,nagnusen in nespoštliv način komentira..Je kar nekaj komentarjev zrelih za kriminalistični pregon..

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.