https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: 13. kmečki dan v Gornjih Slavečih

Gornji Slaveči, 06.08.2011 ob 13:11  

Govedorejsko društvo Cankova je danes ob svoji 20. letnici delovanja v sodelovanju z Govedorejskim društvom Bodonci in Govedorejskim društvom Gornji Petrovci organiziralo 13. kmečki dan in razstavo živali v Gornjih Slavečih.

Program prireditve je bil zelo pester in je zajemal ekumensko bogoslužje in blagoslovitev živine in udeležencev, otvoritev razstave živali (govedo, drobnica, prašiči, konji in male živali), ocenjevanje živine s strokovnim komentarjem, kulturni program, revijo najboljših živali s podelitvijo priznanj in nagrad, izobraževanje nosilcev kmetijskih gospodarstev – KOP in tiskovno konferenco.

Glavni program pa so dopolnjevale še številne spremljevalne dejavnosti, in sicer razstava starodobne mehanizacije, orodja in strojev, predstavitev kmetij in dopolnilnih dejavnosti ter predstavitev čebelarstva in sirarstva na stojnicah Goričkega drüjštva za lepše vütro.

Skozi celotno dogajanje pa so številnim obiskovalcem postregli tudi z bikom z žara.

Več o dogajanju si oglejte v spodnji fotogaleriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.