https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Preverite, kam se lahko odpravite ta konec tedna

06.08.2020 ob 18:00  

Ta konec tedna se bodo v Pomurju zvrstili številni dogodki. Za vas smo zbrali nekaj predlogov, kam se lahko odpravite.


Dogodki v petek, 7. avgusta

Na Soboško poletje v petek ob 20. uri prihajajo Klemen Slakonja in Band. Na koncertu s povednim naslovom Ni da ni pričakujte hite najrazličnejših glasbenih zvrsti, kot so pop, rock, swing, reggae, turbofolk, slovenska popevka in celo opera.

Ob 21. uri bo v Murski Soboti na grajskem dvorišču potekal koncert skupine Okustični. Okustični je žanrsko pestra zasedba, katere glasba temelji na vokalni interpretaciji. Vstopnina je 5 evrov.

Na Radgonsko poletje tokrat prihaja blues rock zasedba Prismojeni profesorji bluesa. Zabavali bodo z žanrsko raznoliko glasbo, v kateri je poleg bluesa najti predvsem rock, funk in soul pa tudi prvine countryja in jazza, še najbolj pa njihovo glasbo zaznamuje improvizacija oziroma jammanje. Koncert bo ob 20. uri na Trgu svobode, vstop je prost.

V domu kulture v Gornji Radgoni bo ob 19. uri otvoritev razstave, instalacij, prof. lik. umetnosti Natalije R. Črnčec. Razstava bo na ogled do konca avgusta.

V Lendavi bo ob 21. uri v Gledališki in koncertni dvorani potekala premiera filma Delčki, ki ji bo sledil pogovor z avtorji.

V sklopu prireditev z imenom Bánffy Nights pa se bo v lendavskem Banffy centru s samostojnim koncertom predstavil Peter Pal, ki bo zapel svoje avtorske pesmi. Pridružili se mu bodo tudi Laura Pal, Emil Pal, Jože Zadravec in Sašo Slavic.

Dogodki v soboto, 8. avgusta

Za najmlajše bo v okviru Soboškega poletja zjutraj ob 10. uri v Gledališču Park potekala lutkovna predstava Ela Peroci: Muca copatarica v izvedbi Lutkovnega gledališča Fru-fru.

Na Skritem dvorišču bo ob 20. uri nastopila zasedba Fake Orchestra. Njihova glasba korenini v izročilu jazza in etna. Skupina na svoj način preigrava najrazličnejše glasbene zvrsti – slovenske ljudske pesmi in glasbo sveta, ki jo pogosto začini z elementi funka, rocka, soula in afrobeata.

Dogajalo se bo tudi na Grajskem dvorišču, kjer bo ob 21. uri MIKK Kino: Animateka pod zvezdami. Predvajal se bo film Fantomski deček, ki govori o enajstletnem Leu, ki ima le 24 ur časa, da reši New York.

V Moravskih Toplicah pripravljajo v soboto Poletni sobotni večer, kjer bodo nastopili Take Nine Orchestra s pevko Saro Urbanič. Repertoar skupine obsega ogrlico legendarnih skladb big band in jazz obdobja, swinga, dixielanda ter latino jazza, v katerih se najde tudi veliko slovenskih skladb. Koncert bo od 19.30 dalje na zelenici v središču Moravskih Toplic.

Na gradu Negova pa so za otroke pripravili Apolonijine zeliščarske delavnice s pričetkom ob 16. uri. Otroci bodo tako spoznali marsikatero zanimivost iz sveta zelišč, delavnice pa bo izvajala Tjaša Lipič. Potrebne so predhodne prijave.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      06.08.2020 ob 19:53 gost

      Ge pa ,do nastopali svetovno znana skupina Romano Glauso ?

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        06.08.2020 ob 21:06 Lendavski nadvojvoda(original) gost

        Ne zafkavaj,ti gost,imamo tehnično biološko težavo,mi Indiji ,nega zakopanij krav na "mrlinščeki",ka se razmi,nega več etnije ,nega več naskakovanja vse povprek,nega več žandaruv,miličaruv,nega več réda,sociala nam je več nej lejpa,zapijèmu vse ,te pa svoje ciganske babe trošimu,pa kakšu Ivancuvu iz Ledva,nega več rèda...

        1 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      07.08.2020 ob 8:57 Magyar Bacsi gost

      Danes zvečer v Lendavi veliki Palika večer. Prisotni bodo tudi gostje iz Madžarske.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.