https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

NOGOMET

FOTO: Beltinci premagali Tromejnik za uvrstitev v finale

Beltinci, 9.8.2020  

V soboto, 8. avgusta, je v Športnem parku Beltinci bilo odigrano polfinalno srečanje pokala MNZ Murska Sobota, v katerem sta se pomerili ekipi ND Beltinci in Tromejnik. Slednji so po zadnjem sodnikovem žvižgu morali prizanti premoč drugoligaški ekipi, ki je slavila s končnih 3 : 2. Drugo polfinalno srečanje je bilo odigrano med NK Čardo in Gančani, slavila je ekipa Čarde s končnih 3 : 0.

ND Beltinci - NK Tromejnik 3 : 2 (1 : 1)

(Kristl v 28. min, Mörec v 60. min in Marič v 66. min, Bokan v 16. min in Fašalek v 81. min)

Polfinalno srečanje v Beltinskem športnem parku so po pričakovanjih bolje začeli domačini, ki so si že v 11. minuti tekme priigrali lepo akcijo, katero je z zadetkom z glavo zaključil Žalik, a je sodnik zadetek razveljavil zaradi prekrška v napadu. Le pet minut za tem pa je goste v vodstvo popeljal Bokan, ki je z lepim preigravanjem ušel obrambi Beltincev in premagal vratarja Sereca. Sledile so minute močnega pritiska Žutih na vrata ekipe Tromejnika, ki se je uspešno branila vse do 24. minute, ko je dolgo podajo Maučeca z desne strani Žalik z glavo podaljšal do Kristla, ki je izid izenačil. Do konca prvega polčasa so si Žuti priigrali še nekaj priložnosti za zadetek, najlepšo v 43. minuti, a se je z izvrstno obrambo izkazal gostujoč vratar. 

Drugi polčas se je začel z menjavo štirih igralcev na klopi Žutih. V igro so prišli Mauko, Mörec, Zorman in Raduha, iz igre pa so odšli Žalik, Šipoš, Balažic in Sočič. Slednje so se zelo hitro izkazale za dobro potezo domačega stratega, kajti domačini so v naslednjih minutah že prišli do nekaj zelo nevarnih akcij, a se je z odličnimi obrambami spet izkazal gostujoč vratar. Slednji pa je bil nemočen v 60. minuti, ko je Mörec po samostojnem prodoru iz desne strani proti vratom Tromejnika, iz roba petmetrskega prostora zadel s strelom v daljši vratarjev kot. Le pet minut kasneje je Pihler na sredini igrišča uspel odvzeti žogo gostujoči ekipi in takoj podaja do Mariča, ki je lepo preigral dva gostujoča igralca in iz roba kazenskega prostora dosegel izjemno lep zadetek s strelom v daljši vratarjev kot. Izid srečanja pa je v 81. minuti postavil Fašalek, ki je po podaji iz prostega strela ušel Beltinski obrambi in iz bližine premagal domačega vratarja. 

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.