https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

INTERVJU

Luka Basi: Imam občutek, da ste me v Prekmurju sprejeli za »svojega«

10.08.2020 ob 18:00  

V dvorec Rakičan prihaja ta petek, 14. in soboto 15. avgusta, priljubljeni pevec Luka Basi. Preberite si, kaj zanimivega nam je povedal pred koncertom pod zvezdami v dvorcu Rakičan.

Po nastopu na Slovenija ima talent se je vaša prava kariera prav začela in sedaj uspešno krmarite na svoji samostojni pevski karieri. Pod do sem vsekakor verjetno ni bila lahka, in je bila polna odrekanj. Kako bi jo opisali?

Vlak poln emocij! Prekrasna emotivna pot, ki bi jo z veseljem prehodil spet od začetka pa do današnjega dne, saj sem se z vsakim dnem znova nekaj naučil in spoznal nove ljudi, nove oboževalce in mislim, da me je ta kratka, a bogata pot velikokrat pustila odprtih ust v dobrem smislu. Hvala moji celotni ekipi in predvsem Vam dragi ljudje, ki me s takim veseljem poslušate in obiskujete moje koncerte!

Kako ste izbrali umetniško ime Luka Basi?

Mislim, da takšnih stvari ne ravno "izbiraš," ampak jih nekako začutiš ali pa one najdejo tebe. Odločalo je več faktorjev in pogovorov, a končna odločitev je bila brez dvoma prava.

Sodelovali ste že z različnimi glasbeniki, nazadnje ste posneli duet z Nedo Ukraden. Videospot si je na YouTube ogledalo že preko milijon obiskovalcev. Lahko v kratkem pričakujemo kakšno novo skladbo?

Čeprav smo v nekem čudnem obdobju predvsem kar se tiče glasbe in umetnosti, mislim, da vseeno ne bom zdržal, da bi sedaj čakal pol leta, preden bi objavil novo skladbo. Res je, da je sedaj več energije vložene v organizacijo koncertov, ki res ni rožnata, ampak se trudimo, da poskusimo nove skladbe predstaviti tudi na terenu v živo.

Pesmi prepevate v hrvaškem jeziku. Zakaj? Je morda vaš vzornik hrvaški pevec oz. pevka? Lahko v prihodnje pričakujemo tudi kakšno pesem, ki bo v slovenščini?

Preprosto, ker to čutim. Čutim vsako sleherno besedo in verz, ki je napisan v hrvaščini in potem še obdan s tem čudovitim hrvaškim melosom, ki mi je že v otroštvu prirasel k srcu. Vsekakor je pri meni z velikimi črkami zapisan OLIVER DRAGOJEVIČ. Puščam si vse stvari odprte, a trenutno še ni prišel trenutek in čas za to.

Obdobje "karantene", prepovedi koncertov zaradi epidemije koronavirusa, za vas glasbenike ni bilo lahko. Odpadli so številni koncerti. Kako ste vi preživeli to obdobje?

Iz vsake stvari poskušam potegniti maksimum in pozitivno naravnane stvari. Tudi iz tega obdobja sem se veliko naučil in preživel veliko lepih trenutkov doma z družino. So pa seveda bili tudi "temačni" časi, ko ti enostavno kot glasbeniku in osebi, ki rada razveseljuje množice ljudi, ni lahko in te kar stiska pri srcu od vseh tegob in misli. Srčno upam, da se to obdobje kaj kmalu konča in se stvari vrnejo v leto 2019. 

Po dolgem odmoru prihajate 14. in 15. avgusta v dvorec Rakičan, kjer ste že nastopali na prireditvi "Ples - noč čarovnic." Kakšna publika je v Prekmurju?

Fenomenalna! Izjemno izjemno rad se vračam v Prekmurje zato sem tudi izbral prvi koncert po tej dolgi pavzi ravno tu. Še posebej. Ker ne bom pozabil plesa za noč čarovnic preteklo leto, ko me je publika sredi dvorca Rakičan pustila odprtih ust in mislim, da bomo tudi tokrat skupaj uživali v prekrasnem koncertu.

Prihajate s Koroške. Kako se počutite v Prekmurju?

Kot da sem doma, res imam občutek, da ste me v Prekmurju sprejeli za "svojega". 

Tudi člani vaše spremljevalne skupine so Prekmurci. Kako je prišlo do tega sodelovanja?

Res je. Dva člana sta iz Prekmurja, eden iz Gorenjske, eden Štajerska, Koroška in tako dalje. Ampak tisti pikantni pridih Prekmurja imamo tudi v bendu, kar je vedno dobrodošlo, saj se veliko presmejemo, predebatiramo, gučimo. Kot sem že prej dejal, enostavno smo se našli in enostavno smo se tako ujeli, da so to moji glasbeni bratje in družina!

Kaj sporočate oboževalcem pred nastopom v dvorcu Rakičan?

Dragi moji Prekmurci, za dva dni pozabimo na skrbi in to temačno obdobje. Pričarajmo si morsko vzdušje pod zvezdami in se skupaj pozabavajmo 14. in 15. avgusta v dvorcu Rakičan!

Jaz VAS ŽE KOMAJ ČAKAM!

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.