https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Policisti poostreno nad prehitre voznike

10.08.2020 ob 9:00  

Od danes, 10. do 16. avgusta, potekala nacionalna preventivna akcija Hitrost, ko bodo policisti poostreno preverjali, ali vozite prehitro. Namen akcije je zmanjšati število prometnih nesreč in hude posledice, ki se zgodijo zaradi hitrosti.

Policisti bodo v času preventivne akcije po vsej Sloveniji poostreno spremljali hitrosti v cestnem prometu in prehitre voznike, ki ogrožajo prometno varnost, tudi ustrezno sankcionirali.

"Namen napovedanega poostrenega nadzora je umirjanje prometa ter zagotavljanje varnih poti do cilja za vse prometne udeležence. Pozorni pa bomo tudi na ostale kršitve v cestnem prometu, s katerimi bi lahko ogrožali svojo varnost in varnost drugih udeležencev," poročajo pri policiji.

K umirjeni vožnji pa poleg policije in agencije za varnost prometa pozivajo tudi legende slovenske košarke: "Med športom in druženjem ne hitiš, zakaj hitiš med vožnjo?" Agencija za varnost prometa je skupaj s košarkarskimi legendami Sanijem Bečirovićem, Markom Miličem in Boštjanom Nachbarjem posnela niz preventivnih video-sporočil.

Ali ste vedeli?

Ali ste vedeli, da je v primeru trka vozila v pešca ali kolesarja pri 30 km/h, tveganje za smrt ali hude poškodbe 10 %, že nekoliko višje hitrosti pa tveganje izrazito povečajo, saj je denimo trk avtomobila v pešca pri hitrosti 50 km/h zanj enak padcu z višine 9,8 m. Pri hitrosti vozila s 60 km/h je verjetnost preživetja pešca samo še 10 %, tveganje za smrt je torej 90 %.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.