https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Policisti v enem tednu zaznali več kot štiri tisoč prekoračitev hitrosti

20.08.2020 ob 8:56  

Policisti so med 10. in 16. avgustom izvedli enotedensko preventivno akcijo med katero so poostreno preverjali, ali vozite prehitro. V tem času so ugotovili kar 4.184 kršitev.

»Neprilagojena hitrost je še vedno med najpogostejšimi vzroki prometnih nesreč z najhujšimi posledicami, zato policisti znova pozivamo k spoštovanju omejitev ter previdnejši in strpnejši vožnji,« so zapisali v sporočilu za javnost.

Od skupno 4.184 obravnavanih prekoračitev hitrosti, so jih policisti več kot polovico ugotovili v naseljih, in sicer 2.803. 643 kršitev je bilo ugotovljenih izven naselja, 738 pa na hitrih cestah in avtocestah.

Za 3.965 prekrškov so bili izvedeni ustrezni postopki o prekršku, 219 voznikom pa so izrekli zgolj opozorila.

Namen tovrstnih preventivnih akcij je zmanjšati število prometnih nesreč in hude posledice, ki se zgodijo zaradi hitrosti, ki je še vedno med najpogostejšimi vzroki prometnih nesreč z najhujšimi posledicami.

K umirjeni vožnji so poleg policije in agencije za varnost prometa med akcijo pozivale tudi legende slovenske košarke v videu »Med športom in druženjem ne hitiš, zakaj hitiš med vožnjo?«.

»Upoštevajte naše in njihove nasvete ter vožnjo vselej prilagodite omejitvam hitrosti, razmeram v prometu, pa tudi svojim psihofizičnim sposobnostim. Predvsem pa se zavedajte, da za varnost v prometu največ lahko naredimo sami,« so še zaključili pri policiji.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.