https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Unovčena četrtina turističnih bonov, med pomurskimi občinami v ospredju Moravske Toplice

26.08.2020 ob 6:00  

Po podatkih Finančne uprave Republike Slovenije je bilo do vključno 23. avgusta unovčenih 522.582 in rezerviranih 27.980 bonov, kar pomeni dobrih 75 milijonov evrov.

Gospodarski minister Zdravko Počivalšek je s temi podatki zadovoljen, »saj govorimo o zgolj dobrih dveh mesecih od sprejetja tega ukrepa«.

Po besedah Počivalška je bon »marsikje rešil letošnje poletje in marsikomu omogočil sploh prvi dostojni in zasluženi dopust. Navdušenje nad učinki bonov je v nekaterih slovenskih destinacijah, kot sta denimo Bela krajina ali Posočje, izjemno veliko in verjamem, da se bo nadaljevalo tudi v prihodnjih sezonah«.

S tem bomo po besedah ministra vsi skupaj izpolnili enega od treh temeljnih ciljev turističnih bonov: da ljudem zagotovimo delo, da spodbudimo lokalno potrošnjo in da vplivamo na spremembo naših počitniških oziroma potovalnih navad ter posredno okrepimo zanimanje za manj poznane kraje v Sloveniji.

 

 

Glede možnosti podaljšanja veljavnosti turističnih bonov tudi v prihodnjo pomlad je minister Počivalšek poudaril, da so napori trenutno usmerjeni v spodbujanje ljudi, da turistične bone porabijo do konca leta. "Če bo treba sprejemati kakršne koli dodatne ukrepe, pa verjemite, da jih bomo pravočasno sprejeli," je dejal. 

 Vir: FURS


Največ unovčenih bonov je bilo v občinah Piran, Kranjska Gora, Bohinj, Izola, Brežice, Moravske Toplice, Podčetrtek in Bled. Turisti so bone največkrat unovčili v hotelih, sledijo apartmaji in apartmajska naselja in kampi.

Pomurske občine 

Med pomurskimi občinami je bilo daleč največ turističnih bonov unovčenih v občini Moravske Toplice, kjer je bilo kot že omenjeno unovčenih 25.467 bonov v vrednosti 3.705.336 evrov. V občini Radenci je bilo unovčenih 5.034 bonov v vrednosti 773.064 evrov, sledi občina Veržej s 4.675 unovčenimi boni v vrednosti 613.031 evrov, v občini Ljutomer so prebivalci Slovenije unovčili 4.275 bonov v vrednosti 607.572 evrov, v lendavski občini 3.540 bonov v vrednosti 502.181 evrov in v murskosoboški občini so prebivalci Slovenije unovčili 1.586 bonov v vrednosti 188.569 evrov. 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      26.08.2020 ob 20:42 ne ga jebat, gost

      kak te TÖRNIŠČE nema nika vnovčenih bonov, pa je župan reka pred volitvami, da bote Varöšonci turistična destinacija.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      27.08.2020 ob 16:41 gost

      Odličen ukrep vlade, za preživetje turizma v teh korona časih.

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      28.08.2020 ob 10:48 MOMB gost

      Ka pa Beltinci, čemu je namen ZTK Beltinci, ka jin davkoplačevalci plačo davlemo? Ka dela nova direktorica, mlinsko kolo z müjre vlači?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.