https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Varno v prometu na prvi šolski dan

28.08.2020 ob 12:00  

Le še nekaj dni nas loči od začetka šolskega leta 2020/2021. Ob tem pomembnem dnevu je treba posebno pozornost nameniti tudi prometni varnosti. Od septembra naprej bo namreč na cestah prisotnih veliko več otrok. Dr. Srečko Štajner iz Policijske postaje Murska Sobota  je ob bližajočem se prvem dnevu na udeležence v prometi naslovili apel s katerim še dodatno opominja na spremenjene razmere na cestah, po 1. septembru in upanje, da bo šolsko leto minilo brez nesreč z udeležbo otrok.


Septembra se v šolah spet začne pouk. V prometu bo dnevno zopet udeleženih več otrok in mladostnikov, ki spadajo v skupino šibkejših prometnih udeležencev. "Varnost otrok, predvsem v prvih septembrskih dneh, ko so še počitniško razigrani in lahkomiselni, je ena izmed najpomembnejših nalog policije. Pomembno je, da prav vozniki poskrbijo, da bodo otroci na svoji šolski poti varni," opozarja dr. Srečko Štajner. 

V tem obdobju je še posebej pomembno, da prilagodimo hitrost in način vožnje, zlasti v okolici šol in vrtcev. Bodimo bolj pozorni in previdni kot običajno, predvsem pa upoštevajmo navodila tako policistov kot ostalih, ki bodo v teh dneh skrbeli za prometno ureditev v okolici šol. Policisti bomo v prvih septembrskih dneh preverjali uporabo varnostnih pasov. Pravilna in dosledna uporaba varnostnih pasov rešuje življenja, zato naj vsi vozniki in potniki v vozilu dosledno uporabljajo varnostni pas, tudi na kratkih razdaljah. Velik poudarek bomo dajali primerni hitrosti, preveritvi tehnične brezhibnosti vseh vozil za prevoz otrok, uporabe mobitela med vožnjo ter spoštovanju prometne signalizacije.

Če bomo upoštevali prometne predpise bo začetek in nadaljevanje šole za vse prijeten in predvsem varen. Želimo, da bo tako vse šolsko leto.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      28.08.2020 ob 18:19 G. O. S. T.,,, gost

      Varno in srečno mora biti celo leto ne samo prvi dan ali prvi teden. Zato pa mora poskrbeti v prvi vrsti starši, šola in policijapa vsi udeleženci prometa. Okrog šol in v bližini šol je prvi teden vse vse polno varnostnikov policije potem pa samo enkrat ni već nikogar tja do konca leta.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.