https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Pri južnih sosedih potrdili več okuženih kot v ponedeljek in torek skupaj

2.9.2020  

Na Hrvaškem so v zadnjih 24. urah zabeležili 311 na novo okuženih s Covid-19, štiri osebe so umrle, je danes potrdil nacionalni štab civilne zaščite.

Na Hrvaškem imajo trenutno 2566 aktivnih primerov okužbe. Na zdravljenju v bolnišnicah je 258 ljudi, med njimi je 15 priključenih na ventilator. V samoizolaciji je 8881 ljudi, vendar je bila večina na novo okuženih že bila v samoizolaciji. Krunoslav Cepak vodja hrvaškega zavoda za javno zdravstvo je izjavil, da današnje povečanje števila okuženih v primerjavi s ponedeljkom in torkom ne pomeni, da so se pojavila nova žarišča okužb. Pojasnil je, da je bilo od torka več na novo okuženih zaradi večjega števila okuženih v preteklem obdobju.

 

Rokovanju se je treba izogniti

Novinarje je zanimalo, kakšno je priporočilo epidemiologov hrvaškemu premierju Andreju Plenkoviću, saj se ne nedavno rokoval s slovenskim premierjem Janezom Janšo, medtem ko se je rokovanju s hrvaškim predsednikom Zoranom Milanovićem izognil. Priporoča, da če primerna razdalja ni mogoča, je potrebno nositi zaščitno masko. Rokovanje je bližnji stik in se ga je treba izogibati. Če pride do potrditve okužbe, je potrebna samoizolacija. Hrvaški notranji minister Davor Božinović je na novinarski konferenci štaba potrdil, da bodo zaradi poslabšanja epidemiološke situacije poostrili ukrepe v še treh celinskih županijah, predvsem pri omejevanju števila ljudi pri družabnih dogodkih. Poostrene ukrepe bodo danes uveljavili tudi v hrvaškem parlamentu, kjer bodo poslanci morali obvezno nositi maske. Za poslance, ki so v samoizolaciji so uveljavili možnost elekronskega glasovanja.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      02.09.2020 ob 20:31 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Pojasnilo zakaj se domobran ni rokoval z Milanovićem,socialkomunistom,enostavno je....pritlehno seme Grosupeljsko se sramuje,sramuje svoje nizkotnosti.

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.