https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Wolford v proizvodnjo zaščitnih mask

04.09.2020 ob 6:00  

Avstrijski proizvajalec perila in nogavic višjega cenovnega razreda Wolford, je v proizvodnjo v slovenskem obratu v Prekmurju, vključil tekstilne maske. 

Kot je za STA pojasnil glavni operativni direktor družbe Andrew Thorndike, so dodatno proizvodno linijo, namenjeno izključno maskam, v slovenskem obratu v Nemčavcih pri Murski Soboti vzpostavili marca. Proizvodna količina je odvisna od povpraševanja in doseže do 12.000 mask dnevno.

Zadostili bi lahko tudi dodatnemu povpraševanju, in sicer s pomočjo zunanjih izvajalcev, ki bi jim dobavili material, oni pa bi poskrbeli za končne izdelke. "Lahko rečem, da smo zelo fleksibilni in se sproti prilagajamo," je dejal.

Pandemija je na njihovo poslovanje precej vplivala, kar pa je po Thorndikeovih besedah razumljivo, saj so bile trgovine v mnogih državah več tednov zaprte. "Posebej izrazito smo občutili karantenske ukrepe v ZDA, ki predstavljajo naš največji trg," je izpostavil za STA in poudaril, da je že zaznati okrevanje povpraševanja. 

Zmanjšano prodajo v fizičnih poslovalnicah je delno nadomestila večja spletna prodaja, ki se je v prvem letošnjem polletju v primerjavi z enakim obdobjem lani več kot podvojila. 

Foto: arhiv Pomurec.com

Thorndike je zagotovil, da so ne glede na vse izzive obeti za Wolford stabilni, kar velja tudi za proizvodni obrat v Sloveniji, kjer je po podatkih za lanski april delalo 222 zaposlenih. "Z vlaganji bomo še naprej dosegali, da bo tudi obrat pri Murski Soboti sodoben in učinkovit, saj je to ključnega pomena za naše poslovanje," je še poudaril za STA.

"V obdobju od začetka maja 2018 do konca aprila 2019 je Wolfordova slovenska podružnica ustvarila 7,4 milijona evrov čistih prihodkov od prodaje, kar je 1,8 odstotka manj kot leto prej. Čisti dobiček se je zmanjšal za 20 odstotkov na 489.000 evrov," poroča STA.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      04.09.2020 ob 8:57 gost

      Če bi naši politiki bili bolj pametni in manj lopovski, bi to lahko delala Mura.

      14 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      04.09.2020 ob 11:50 gost

      BEDAK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      1 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      04.09.2020 ob 12:19 Xy gost

      Včeraj gledal tovarno Mura, duhovi, stakori, miši - delavci brez sluzb- veliki greh.

      12 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.09.2020 ob 16:48 gost

        Horvatov Jožef, ki je bil eden izmed direktorjev Mure, ko so jo uničevali, je pa za nagrado dobil poslanski stolček Državnega zbora, na katerega se je dobesedno zalepil. Ja, takšne imamo. Delavci pa na cesti. Ni mi jasno kako upa takšen človek v cerkev stopiti.

        12 1 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.09.2020 ob 17:05 Grejh gost

        Pa taksi pametni kak tij lejko kaksno novo tovarno ustvarijo. Pa do delavci delali. Druge simfati je najlezi

        1 8 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.09.2020 ob 17:11 gost

        Grejh, ti tudi v cerkev hodiš in lopove podpiraš? Vprašaj nekdanje delavke Mure kaj si mislijo o tem plešastem debeluhu. Če bi jaz delal v Muri in bi izgubil delo, bi ta debeluhar redno po čelavi tikvi dobo.

        9 1 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.09.2020 ob 17:25 gost

        Grejh...........ti očitno ne razumeš, da so nekateri ljudje zelo dobro plačani, da delajo nova delovna mesta. V cerkvi vas tega pač ne učijo.

        3 1 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      04.09.2020 ob 20:45 gost

      Dosta ancukov pa kravat so delavci doma meli zato je stečaj Mura šla

      1 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      04.09.2020 ob 21:20 gost

      TA POSLANEC HORVAT JE IDIOT, KI JE MURO PRIPELJAL DO STEČAJA IN BI MORAL SEDETI V ZAPORU IN MU ODVZETI PREMOŽENJE. SRAMOTA JE DA KRIMINALCI SEDIJO V DRŽAVNEM ZBORU------------TUDI JANŠA SPADA MED KRIMINALCE. SRAMOTA.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.