https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Evropski dnevi judovske kulture tudi v Pomurju

06.09.2020 ob 6:05  

Od 3. septembra pa do 22. septembra potekajo Evropski dnevi judovske kulture. To je vseevropski projekt, ki že enaindvajseto leto ponuja globok vpogled v posamezne vidike judovske kulture in dediščine.


Tema letošnjega festivala so judovska popotovanja. Selitve in popotovanja so pomemben del judovske zgodovine. Vse od izgona iz dežele Izrael leta 70. n. št. so se Judje selili in živeli v različnih deželah ter iskali versko strpnost in gospodarske priložnosti.

Zaradi epidemije s Covid-19 bo letos prireditev potekala malce drugače z različnimi vrstami dejavnosti, posebej zasnovanimi za širšo javnost. Prvič po 20. letih bo 6. septembra potekal osemurni spletni program, odprt za vso javnost. Občinstvo bo lahko spremljalo konference, intervjuje in koncerte. Tudi v Pomurju se bo zvrstilo nekaj dogodkov. V nedeljo, 6. septembra, bo v Lendavi ob 10. uri Virtualni sprehod po Sinagogi Lendava z Beato Lazar. Ob 20. uri pa Stefan Zweig: Slovo od Evrope (2016, 106 min., režija Maria Schrader, nemško-avstrijsko-francoska koprodukcija) na Letnem odru Gledališke in koncertne dvorane Lendava.

V Murski Soboti bo v ponedeljek, 7. septembra ob 19. uri Potovanja v Sveto deželo nekoč in življenje v njej danes, predavanje Maje Kutin. Po predavanju bo koncert skupine Kontra-Kvartet. V torek, 15. septembra, bo v Gledališču Park ob 19. uri projekcija Judje na Slovenskem (1989, 41 min.) in pogovor z režiserko Majo Weiss. Pogovor bo vodil Dušan Šarotar. V torek, 22. septembra bo ob 18. uri vodenje po mestu Po poti judovske skupnosti v Murski Soboti. Zbirno mesto je pri Pomurskem muzeju Murska Sobota.



 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      06.09.2020 ob 14:54 Risto Kubura gost

      Vprašajte Palestince glede Judov!!!

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        07.09.2020 ob 5:27 Risto Kubura gost

        Aha zagotovo!!! A so ti že na vratih???? Sem se že ukozio in Nemanja me že trenira MAWASHI-GERI udarec.

        0 1 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.