https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Preverite, kakšno vreme se nam obeta v prihodnjih septembrskih dneh

17.09.2020 ob 6:05  

Prva tedna septembra je krasilo izjemno toplo vreme, počasi pa bo vročina vendarle popustila. Kmalu se obetajo tudi večje spremembe.


Danes se tako po besedah vremenoslovcev obetajo spremembe. Od severa nas bo popoldne oz. zvečer prešla oslabljena vremenska fronta. Ob prehodu bo padlo nekaj padavin, bo pa po prehodu fronte kar vetrovno, v Severnem in Srednjem Jadranu bo pihala burja s sunki tja do 100km/h.

»V petek se bo vreme izboljšalo, sprememba zračne mase bo občutna, tako v petek kot soboto bodo najvišje dnevne temperature v notranjosti ostale večinoma pod 20 °C, le na Primorskem tja do 25 °C. Na jugozahodu Evrope bo ciklonsko območje, ki pa zaenkrat kaže vsaj do konca naslednjega tedna ne bo vplivalo na vreme pri nas.

Okoli 24. septembra kaže na nekoliko večje poslabšanje vremena z nekoliko več padavinami, taki prodori pa po navadi prinesejo ogromno padavin zlasti na zahodu in dokončno slovo od toplih dni in hiter prehod v jesen,« navajajo na portalu Ciklon.si.

Kaj napoveduje Arso za prihodnje dni?

»Danes bo sprva večinoma sončno, čez dan pa spremenljivo oblačno. Predvsem sredi dneva, popoldne in zvečer bodo v notranjosti Slovenije nastajale krajevne plohe in nevihte.

Zapihal bo severovzhodni veter, na Primorskem šibka do zmerna burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 11 do 15, na Primorskem do 18, najvišje dnevne od 22 do 26, ob morju in na Goriškem okoli 30 °C. Popoldne bo še večinoma sončno, v Alpah bodo nastale posamezne plohe in nevihte.

Oblačnost bo naraščala, zlasti popoldne in zvečer bodo nastajale plohe in nevihte. Ob Jadranu bo sončno, znova se bo okrepila burja.

V petek se bo postopno zjasnilo. Na Primorskem bo pihala večinoma šibka burja. Hladneje bo.

V soboto bo pretežno jasno s svežim jutrom,« navaja Agencija RS za okolje.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.