https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

NOGOMET

Začenja se nova sezona malonogometne lige na travi

9.9.2020  

Slovenska malonogometna zveza s tem tednom pričenja s 5. sezono državne malonogometne lige na travi Lige ENA.


Za naslov se bo borilo 12 ekip

V letošnji sezoni se bo za naslov državnega prvaka borilo 12 ekip, od tega kar štiri nove, in sicer ŠD Borejci, KMN Gornji Petrovci, KMN Gornji Senik in NK Ledine. Po dveh sezonah premora se v tekmovanje vračajo prvaki 2. sezone ŠD Asi – Lok orodjarstvo, ponovno pa so v ligi tudi aktualni prvaki NK Kapela Ekosen, ŠD Teksas bar Videm, KMN Pečarovci, NK Smola Generali Investments, ŠD Trnava, Bubka bar & Gofar tisk & Gostilna Pension LES ter NK Bijelo Dugme (bivši NK Begne).

V jesenskem delu se bo igralo po dvokrožnem sistemu, v izločilne boje spomladi 2021 pa se uvrstita najboljši ekipi iz skupine.

Novinci letošnje sezone iz Pomurja in Idrije

Prvič v ligi SMZ pozdravlja ekipo ŠD Borejci, večkratne prvake Ravenske lige, pri kateri je igral tudi reprezentant Nino Kouter. Letos se ligi pridružujeta dva predstavnika Goričkega, in sicer aktualni prvak lige Goričko KMN Gornji Petrovci ter KMN Gornji Senik iz MNL Zahodno Goričko. Poleg treh pomurskih novincev je v ligo vstopila še ekipa NK Ledine iz Idrije.

Osem pomurskih ekip v skupini A in B, ostale ekipe v drugih dveh skupinah

ŠD Borejci, KMN Gornji Petrovci in ŠD Teksas bar Videm se bodo v skupinskem delu pomerili v skupini A. Aktualni prvak NK Kapela Ekosen IR paneli je v skupini B skupaj s KMN Pečarovci in KMN Gornji Senik. V skupini C imamo radovljiško ekipo NK Smola, idrijsko ekipo NK Ledine in šentjernejsko ekipo ŠD Asi – Lok orodjarstvo, ki so v 2. sezoni lige osvojili prvo mesto. V skupini D pa se bodo za napredovanje v izločilne boje borili NK Bijelo Dugme (bivši NK Begne) iz Begunj na Gorenjskem, savinjska ekipe ŠD Trnava in pa brežiška Bubka bar & Gofar tisk & Gostilna Pension LES.

Tekmi 1. kroga in način tekmovanja

Predstavniki ekip v skupini se lahko v jesenskem delu odločijo za enega izmed treh sistemov igranja. Lahko igrajo po klasičnem ligaškem sistemu, lahko pa se odločijo za sistem domačina ali mini turnirja. Pri sistemu domačina vsaka ekipa v goste povabi nasprotni ekipi in v istem dnevu z njima odigra tekmi, pri mini turnirju pa se ekipe dobijo na dveh turnirjih in tam odigrajo vse medsebojne tekme.

Skupine A, B in D so se odločile za ligaški način tekmovanja, skupina C pa za turnirskega. Prvi tekmi 1. kroga bosta potekali že v četrtek, 10. septembra:

- NK Bijelo Dugme – ŠD Trnava (18:00, Begunje na Gorenjskem)

- ŠD Borejci – KMN Gornji Petrovci (20:00, Borejci)

*Foto: Slovenska malonogometna zveza

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      09.09.2020 ob 13:28 gost

      Ge pa te špilajo melinčki krofaške? tej samo ponoči trenejrajo pod leflektorami. rad bi znal što jm tole zapravlanje plačuje vej so pa tan sami fanatiki --krofaške oni znonkar balinajo

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        10.09.2020 ob 16:04 redek gost

        zbalijnala te je mati z melijnec... z lune se vijde ka si melincar :D brez veze pijses po goricko ka tak nevejs :D

        0 1 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      09.09.2020 ob 17:36 gost

      To je fuzbal za penzjoniste in tiste , ki kaj več ne zmorejo tudi dom..To moja mamca tudi zmore.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      10.09.2020 ob 8:08 gost

      Mali nogomet bi morali igrati igralci,ki ne igrajo velikega nogometa! Vse rekreativne lige bi morali igrati igralci,ki ne igrajo velikega nogometa!

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.