https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ODBOJKA

OK Panvita Pomgrad v novo sezono s štirimi novimi igralci

15.9.2020  

Včeraj je potekala novinarska konferenca ŠK Pomurje Deset pred začetkom nove tekmovalne sezone v Sportklub 1. odbojkarski ligi 2020/21 ter predstavitev članske ekipe OK Panvita Pomgrad. Prvenstvo sezone 2020/21 v Sportklub 1.A državni odbojkarski ligi za moške se začenja v soboto, 19.septembra in se po 14 odigranih tekmah zaključi 12.decembra.


Dosežki kluba v sezoni 2019/20:

  • članska ekipa OK PANVITA POMGRAD je v državnem prvenstvu zasedla končno 5.mesto
  • II.ekipa OK Panvita Pomgrad je v 3.DOL, vzhod prepričljivo osvojila naslov tretjeligaškega prvaka in se brez poraza uvrstila v višji rang tekmovanja, t.j. v 2.DOL
  • v sezoni 2019/20 so kadeti OK Panvita Pomgrad v 1.kadetski ligi pred prekinitvijo prvenstva po odigranih dobrih dveh tretjinah tekem zasedli 1.mesto v državi
  • mladinci OK Panvita Pomgrad so bili pred zaključkom prekinjenega tekmovanja po t.i. turnirskem sistemu na koncu 5. v Sloveniji
  • st.dečki in mala odbojka pa so bili uvrščeni med 12.-16.ekip v državi

OK Panvita Pomgrad pa se lahko pohvali tudi z naslednji reprezentanti, ki so v sezoni 2019/20 nastopali v majici z državnim grbom:

  1. SLO reprezentanca U-19, selektor Zoran Kedačič: Žan Bedrač in David Novak
  2. SLO reprezentanca U-18, selektor Zoran Kedačič: Dino Vinkovič in Niko Kovačič
  3. SLO reprezentanca U-17, selektor Iztok Kšela: Nik Legen, Urban Rajnar in Vid Suhadolnik

Cilji in pričakovanja pred novo sezono

V letošnji tekmovalni sezoni bo članska ekipa Panvita Pomgrad igrala v državnem prvenstvu Sportklub 1.odbojkarske lige (1.DOL) in v pokalnem tekmovanju OZS za pokal Slovenije. Primarni cilji kluba so v prvi vrsti z igro na najvišji ravni zadovoljiti obiskovalce in ljubitelje odbojke. Cilje pa v klubu stopnjujejo iz sezono v sezono oziroma iz tekme v tekmo.

V državnem prvenstvu sezone 2020/21, ki se za OK Panvita Pomgrad začenja v soboto, 19. septembra s tekmo v športni dvorani OŠ I v Murski Soboti ob 19:00 uri proti Salonitu, si želijo uvrstitve v končnico državnega prvenstva ter biti posledično pri vrhu slovenske odbojke.

V letos reorganiziranem prvoligaškem tekmovanju v Sloveniji nastopa v Sportklub 1.A državni odbojkarski ligi 8 moštev, v 1.B državni odbojkarski ligi pa prav tako 8 ekip, ki sezono začenjajo teden dni pozneje.

Novi obrazi in odhodi

Najodmevnejši imeni med novim obrazi v Športnem klubu POMURJE DESET (OK Panvita Pomgrad) sta izkušeni korektor, 29.letni Branislav RADOVIĆ, ki je nazadnje igral v Hočah ter 27.letni bloker, Jure LAKNER, ki se je v Mursko Soboto preselil iz kamniškega Calcita. Nova obraza v članski ekipi pa sta tudi 20.letni organizator igre, Marin NOVAK, ki je prišel iz Hoč, in z dvojno licenco iz druge ekipe priključen članski vrsti 17.letni sprejemalec, Rene POTOČNIK. 

Prišlo je tudi do nekaj odhodov: Klub so zapustili sprejemalec Vasja PLESEC, korektor Zlatko PULKO, libero David NOVAK, bloker Maj MAROVT ter dolgoletni kapetan ekipe, Gorazd FLISAR, ki je prenehal z aktivnim igranjem odbojke in bo v novi tekmovalni sezoni 2020/21 pomočnik glavnega trenerja, Aleša Hribarja.

I.ekipa OK Panvita Pomgrad za sezono 2020/21 – Sportklub 1.A državna odbojkarska liga:

Branislav Radović, Nikola Ražnatović, Jakob Rojnik, Dino Vinkovič, Rene Potočnik (dvojna licenca), Urban Drvarič, Marin Novak, Jure Lakner, Žan Bedrač, Blaž Grabar, Tin Vrabl in Žan Vori. Trener: Aleš Hribar, pomočnik trenerja: Gregor Flisar; športni direktor: Jure Lukač.

II.ekipa OK Panvita Pomgrad za sezono 2020/21:

Niko Kovačič, Rene Potočnik, Tim Štimulak, Miha Zelko, Nik Legen, Vid Suhadolnik, Timotej Prelog, Marko Stvarnik, Urban Rajnar, Aljaž Kučan. Trener: Dejan Fujs

Prvi nasprotniki OK PANVITA POMGRAD – sezona 2020/21:

  • 1.krog, 19.september: PANVITA POMGRAD – Salonit Anhovo
  • 2.krog, 26.september: Hoče – PANVITA POMGRAD
  • 3.krog, 30.september: PANVITA POMGRAD - Krka
  • 4.krog, 3.oktober: PANVITA POMGRAD – ACH Volley Ljubljana
  • 5.krog, 10.oktober: Calcit Volley – PANVITA POMGRAD
  • Pokalno tekmovanje OZS se začenja 23.septembra, članska ekipa OK Panvita Pomgrad pa se tekmovanju priključi v poznejši fazi.

Selekcije

V klubu zraven članske ekipe deluje še II.ekipa, ki bo v sezoni 2020/21 nastopala v 2.DOL, ki se začenja 10.oktobra ter poleg omenjenih še 4 mlajše selekcije (mladinci, st.dečki, mala in mini odbojka) ki tekmujejo pod okriljem OZS in iz leta v leto dosegajo boljše rezultate.

Poleg članske ekipe v Sportklub 1.A odbojkarski ligi bo klub letos z drugo ekipo nastopal tudi v 2.državni odbojkarski ligi, kjer si mladi odbojkarji (od starejših dečkov do mladincev) nabirajo prepotrebne izkušnje za lažji prehod v prvo člansko ekipo.  

Zaradi novih pravil letos pod okriljem OZS klub ne bo tekmoval s kadeti, saj po aktualnem pravilu za mlade igralce le-ti lahko igrajo oz. so registrirani samo v dveh tekmovalnih selekcijah. Pri OK Panvita Pomgrad bodo tako mladi odbojkarji omenjenega letnika igrali za mladince in v 2.državni odbojkarski ligi.

V klubu OK Panvita Pomgrad je za tekmovalno sezono 2020-21 registriranih cca. 60 odbojkarjev, po pomurskih osnovnih šolah pa organizirano vadi še vsaj 50 otrok.

Seveda pa ne gre pozabiti tudi na strokovni kader, ki ga poleg trenerskega dvojca Aleš Hribar s pomočnikom Gorazdom Flisarjem pri članih, za mlajše selekcije v klubu sestavljajo še Dejan Fujs kot trener II.ekipe in hkrati koordinator dela mlajših selekcij v klubu, Miloš Bavec ter Miha Žalig.

Programi, ki se izvajajo v odbojkarski šoli ŠK POMURJE DESET:

  • Program za animacijo in novačenje  (predstavitve po šolah, sodelovanje na dogodkih)
  • Program otroška odbojkarska šola  (interesna dejavnost v OŠ)
  • Program dela po selekcijah  (mini odbojke – mladinske selekcije)
  • Program za talentirane  (individualna vadba)
  • Program za motivacijo igralcev  (prireditve, ogledi, mednarodni turnirji…)

Klub za sezono 2020/21 vpisuje tudi  nove člane – zainteresirani se lahko prijavijo do konca meseca septembra pri vodji mladinskega pogona in koordinatorju mlajših selekcij kluba, Dejanu Fujsu na mobile: 041 434 231 ali na E-mail: pomurje.deset@gmail.com


Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.