https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

FOTO: Pomurske nogometašice premagale Radomlje

16.9.2020  

V nedeljo, 13. septembra, je potekala nogometna tekma ŽNK Nona Pomurje Beltinci proti ŽNK Radomlje. V 6. krogu ženske nogometne lige so aktualne državne prvakinje premagale gostujočo ekipo iz Radomlja z rezultatom 5:1.

 

ŽNK Nona Pomurje Beltinci: ŽNK Radomlje 5:1 (2:1)

(Mele v 1. min., Kajzba v 10. min. in 13. min., Kolbl v 47. min in 54. min., Knez v 66. min. ag)

ŽNK Nona Pomurje Beltinci: Kocijan, Golob, Sok, Korošec, Kolbl, Nemec, Zajmi, Rozmanič, Tibaut, Makovec, Kajzba

ŽNK Radomlje: Galjot, Knez, Vrhovnik, Osmanagić, Kuštrin, Vodušek, Dolenšek, Jereb, Ulbin, Gruden, Mele

Glavni sodnik: Hrvacki Jure

Število gledalcev: 1

Tekma se je začela napeto, saj se je v uvodni minuti že zatresla mreža prekmurskih nogometašic. V 21. sekundi je po podaji žogo prestregla Nina Mele iz ekipe Radomlje in podala žogo v gol. 

Kolblova je podala z desne strani igrišča, v mrežo pa jo je pospravila Nina Kajzba. Prva strelka SŽNL je tri minute kasneje zadela še drugič. Po predložku Sare Makovec je ostala sama v osrčju kazenskega prostora in žogo poslala v desni kot radomeljskih vrat.

V drugem polčasu je Nina Kajzba z dolgo podajo našla Špelo Kolbl, ki je preigrala Tijo Vrhovnik in s strelom v bližnji kot dosegla zadetek. Po tretjem golu Pomurk se je z dvema obrambama izkazala Živa Galjot, gostiteljice pa so v 54. minuti zadele še četrtič. Kim Juršnik je po odvzeti žogi je krenila v kazenski prostor krenila, s črte zvabila Živo Galjot, nato pa z nesebično podajo zaposlila Špelo Kolbl, ki je zatresla nebranjeno mrežo.

Galjotova je z nekaj posredovanji, odbila je tudi nevaren poskus Sare Makovec, brez moči pa je bila 66. minuti. Špela Kolbl je na bližnji vratnici iskala Kim Juršnik, žoga pa je v avtogolu Melani Knez končala v mreži. 

 

* Foto: arhiv Pomurec in ŽNK Pomurje

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.